HISSET PÅ SEG ESPANYOL: Gerard Piqué mener Espanyol er en bydelsklubb.
HISSET PÅ SEG ESPANYOL: Gerard Piqué mener Espanyol er en bydelsklubb. Foto: Lluis Gene

Rivalen raser etter Piqués uttalelser

– Det flørter med fremmedfrykt, skriver Espanyol, som har klaget inn Gerard Piqué, Sergio Busquets og Barcelona.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Luis Suárez og Lionel Messis scoringer i 2-0-seier over Espanyol var nok til å sende Barcelona til semifinalen i Copa del Rey, men byoppgjøret var ikke over der.

– Det var ikke det at vi slet så veldig i denne kampen, men Espanyol de Cornellà gjør det alltid vanskelig for oss, sa Barcelonas midtstopper Gerard Piqué etter kampen, ifølge ifølge spanske Sport.

Cornella er en forstad til Barcelona, og Piqué ble spurt om hvorfor han brukte karakteristikken av gigantklubbens byrival.

– Ja, Espanyol de Cornellà. Er de ikke fra Cornella? svarte Piqué, som tidligere har engasjert seg for katalansk uavhengighet.

Også Barcelona-kamerat Sergio Busquets brukte «Cornellà». Espanyol identifiserer seg imidlertid som Espanyol de Barcelona og en klubb for hele den katalanske hovedstaden.

La Liga-klubben raser etter stikkene til Piqué og Busquets, og i en pressemelding fredag opplyser de at uttalelsene er klaget inn til den spanske antivoldkommisjonen.

Espanyol spiller sine hjemmekamper på Estadi Cornellà-El Prat. Stadion sto ferdig i 2009 og ligger nettopp i forstaden Cornellà.

– Cornellà og El Prat tilhører begge storbyen Barcelona og består av arbeidere og familiefolk med røtter i Spania og vårt land. Å snakke nedsettende om disse byene er veldig farlig og det flørter med fremmedfrykt, og i verste fall kan det generere vold og intoleranse i sporten vår, skriver Espanyol, som også ber kommisjonen undersøke «fremmedfiendtlige tilrop».

Barcelona, som møter Valencia i semifinalen av Copa del Rey, har så langt ikke kommet kommentert Espanyols pressemelding.