I mars spiller Norge sin neste landskamp for kvinner. Den kan gå uten Nora Mørk om ikke partene kommer sammen og løser det som i dag virker som en helt fastlåst konflikt.

TV 2 vet at det i dag ikke er noen kontakt mellom partene.

Lover møte

Forbundet har fremdeles ikke tatt kontakt for å avtale et møte for å ordne opp i den fastlåste situasjonen, men håndballpresident Kåre Geir Lio sier til TV 2 fredag at han vurderer å kalle inn til et slikt møte etter herrenes EM, som avsluttes i helgen – utfallet av dette vil være svært avgjørende for Mørks landslagsfremtid.

– Vi er klare til å møtes. Det kan godt hende det er vi som tar kontakt med Nora, sier håndballpresidenten på telefon fra EM-byen Zagreb.

Familien Mørk på sin side bruker all tid og krefter med advokat John Christian Elden på å hindre spredning av de stjålne bildene.

Det skal koste så mye krefter for Mørk at fokuset på klubbhåndball for Györ og kampen mot spredning er mer enn nok. Forbundet har valgt ikke å støtte denne kampen økonomisk, slik Mørk ønsker.

– Ingenting har forandret seg med tanke på det økonomiske aspektet. Dette er behandlet av styret – og de har sagt nei til å bidra med økonomisk hjelp, sier Lio.

Skapte bråk for håndballgutta

I høst ble private bilder stjålet fra 26-åringens telefon og spredt på nett – i ettertid er Mørk og hennes familie svært kritisk til hvordan Håndballforbundet har håndtert saken. Saken eksploderte igjen tidlig i herremesterskapet da nyheten sprakk om at håndballgutta hadde sett de stjålne bildene på landslagssamling.

Spillerne, ved kaptein Bjarte Myrhol, dempet alvorlighetsgraden mellom slagene i Kroatia og uttrykte støtte til Nora Mørk. Men håndballgutta reagerte på tidspunktet dette problemet ble offentliggjort.

Etter det TV 2 erfarer, er det ikke lenger herrespillerne, men først og fremst håndballforbundets behandling av saken som Mørk er skuffet over. Det truer nå en videre landslagskarriere. Med eller uten Mørk er Norges neste landskamp EM-kvalifiseringen mot Kroatia 21. mars.