Foto: Alexander Nemenov

Alexis Sánchez i dopingtest-trøbbel

Alexis Sánchez gikk glipp av en dopingtest på Arsenals treningsanlegg midt i overgangssagaen som endte med at chileneren signerte for Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag kveld kom det meldinger om hendelsen i spanske og etter hvert britiske medier.

Arsenal-manager Arsene Wenger bekreftet på en pressekonferanse fredag at Sanchez ikke var å finne da dopingkontrollørene dukket opp mandag, melder The Mirror.

– Det var mye som skjedde, og det var en spesiell dag for ham. Forhandlingene pågikk. Jeg er ikke bekymret for at han har noen dopingproblemer, sa Wenger.

Klubbenes ansvar

Det er klubbene selv som har ansvar for å melde inn hvor spillerne oppholder seg. Ifølge Telegraph er det meget sannsynlig at det er en tabbe fra Arsenals side som er skyld i problemene.

– På administrasjonssiden er det vårt ansvar. Han hadde ikke flyttet, så kanskje det var opp til oss, sa Wenger.

Hvis en klubb eller spiller er skyldig i tre slike feil i løpet av tolv måneder er det å regne som et brudd på antidoping-reglementet, som for klubbenes del medfører bot.

Både Manchester City og Bournemouth ble gitt bøter på rundt 385 000 kroner forrige sesong for lignende regelbrudd.

– Jeg er avslappet. Vi har ingenting å skjule. Vi gjør alltid vårt beste for å samarbeide med dopingkontrollørene. Jeg har alltid ønsket at fotballen gjør mer for å bekjempe doping. Det viktigste er at intensjonen vår er god. Alexis' intensjon var ikke å gjemme seg. Vi har ingenting å skjule, sa Wenger.