Onsdag røk Norge ut av håndball-EM etter å ha slått Sverige 28-25 i siste kamp i hovedrunden i Kroatia. Norge måtte vinne med fem mål for å gå videre til semifinale, det greide de ikke.

Norge havnet også ett mål bak Kroatia på målforskjell, og får dermed ikke spille om femteplassen.

Landslagstrener Christian Berge er klar på at semifinalen røk mot Frankrike, og til TV 2 sier han at han føler han kunne gjort ting annerledes.

– Jeg er usikker på om jeg står med det riktige laget de siste fem minuttene mot Frankrike. Det kunne vært en Gøran Johannessen inn. Vi kunne spilt med mer risiko. Det er ting man veier for og imot.

Norge ledet med tre mål til det gjensto drøye ti minutter, og tapte til slutt med ett. Med seier der hadde Norge vært videre.

– De siste fem mot Frankrike er irriterende fordi vi er bedre enn Frankrike. Vi skulle slått dem, sier Berge.

Marginer

Selv om Berge er fornøyd med prestasjonene til håndballherrene, er han skuffet over å ikke nå målet, som var semifinale i Zagreb.

– Det føles som at jeg ikke har lyktes. Resultatene er mitt hovedansvar. Men vi presterer fint sammen. Vi må bare få rettet opp på de tingene, kall det marginer, som bikker mot oss.

Berge ser nå fremover mot nye mesterskap, og gleder seg til å komme i gang igjen.

– Det har vært grisemoro. Det er en fantastisk gjeng å jobbe med. Jeg kjenner på en vanvittig revansjelyst allerede. Jeg mener vi er verdens beste håndballag. Nå må vi vente en stund, og så skal vi være skarpe og rette opp i de tingene vi ikke var gode nok på.