Cupfiasko for Real Madrid

Leganés rystet Real Madrid på Santiago Bernabéu og sendte gigantklubben ut av Copa del Rey.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Real Madrid - Leganés 1-2 (2-2 sammenlagt)

Real Madrid er ute av kampen om La Liga-tittelen med hele 19 (!) poeng opp til den suverene serielederen Barcelona. Nå kan de også glemme sølvtøy i cupen.

Se hvordan Real Madrid røk hodestups ut av cupen i Sportsnyhetene øverst!

Med en svært overraskende 2-1-seier på Santiago Bernabéu gikk Leganés, som er på 13. plass i La Liga, videre til semifinale på bortemål etter at Real Madrid vant den første kampen 1-0 på bortebane.

Det øker presset ytterligere på trener Zinédine Zidane, som førte klubben til seier i både La Liga og Champions League forrige sesong.

Frykter sparken
Etter kampen innrømmet Zidane at han frykter at han får sparken på Bernabeu – ikke minst dersom Real Madrid også ryker hodestups ut av Champions League etter kampene mot PSG i februar.

– Ja, det er klart. Det er jeg som er ansvarlig for resultatene, jeg er treneren. Så jeg må finne løsningene og takle situasjonen. Jeg vil fortsette å kjempe, fortsette å jobbe, og prøve å gjøre ting bedre for lagene, sa Zidane på pressekonferansen etter kampen, ifølge ESPN.

Zidane ledet Real Madrid til fem troféer totalt i 2017, men denne sesongen kan bli en av de verste i klubbens historie.

– Jeg vet ikke om det er den verste sesongen noensinne. Jeg bryr meg ikke, egentlig. Jeg må bare tenke positivt, selv etter denne kampen. Selv om jeg etter denne kampen nå bare må beklage til fansen, mente franskmannen, som håper at suksess i Champions League kan endre sesongen til noe positivt.

– 2018 er ikke over enda. Vi må takle situasjonen. Vi har ny kamp i La Liga mot Valencia lørdag, og 14. februar har vi viktig kamp mot PSG, konkluderte han.

Misbrukte sjanser
Karim Benzema og Sergio Ramos hadde hver sin enorme sjanse i sluttminuttene, men Leganés-keeper Nereo Champagne sto som en levende vegg og holdt unna.

Real Madrid, som for øvrig var uten spillere som Toni Kroos, Cristiano Ronaldo og Gareth Bale, havnet under etter en drøy halvtime etter en strålende langskudd av Javier Eraso. Karim Benzema utlignet like etter pause, men Leganés slo tilbake og Gabriel headet inn 2-1 etter 56 minutter.

I åttendedelsfinalen i Mesterligaen venter Paris Saint-Germain for Real Madrid.