UMULIG: Antonio Cone mener det er umulig å konkurrere mot José Mourinho og Manchester United på overgangsmarkedet.
UMULIG: Antonio Cone mener det er umulig å konkurrere mot José Mourinho og Manchester United på overgangsmarkedet. Foto: Kirsty Wigglesworth

Oppgitt Conte: – Umulig å konkurrere med Manchester-klubbene på overgangsmarkedet

Chelseas manager Antonio Conte blir litt oppgitt over Manchester Uniteds og Manchester Citys pengebruk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Antonio Conte frykter at Manchester United og Manchester City vil stikke fra konkurrentene i Premier League og markere seg som de beste klubbene i verden fremover.

Årsaken er ifølge italieneren Manchester-klubbenes vanvittige pengebruk.

– Det er ikke lett å komme foran disse klubbene på tabellen, fordi de allerede har sterke lag og fortsetter å investere og forsterke troppen. Avstanden vil øke, og ikke bare her i England. Disse to klubbene kommer til å bli noen av de mest livsfarlige lagene i verden, sa Conte på en pressekonferanse.

– Kunne ikke innfri lønnskravet
Conte mener derfor at Chelsea var sjanseløse i jakten på en spiller som for eksempel Alexis Sánchez.

– Disse to klubbene er allerede sterke og kommer til å fortsette å investere. Det er det samme hele tiden, ikke bare når det gjelder Alexis Sánchez. Kun én eller to klubber er i stand til å betale en slik lønn. Og, om du ønsker en spiller, så må du innse realiteten. Vi var aldri inne i jakten på Sánchez. En av årsakene var lønnskravet, mente han, ifølge ESPN.

Selv hyller Conte den jobben han har gjort som Chelsea-manager.

– Forrige sesong gjorde vi en fantastisk jobb og utrettet et lite mirakel. Denne sesongen viser det. For øyeblikket er det to klubber på toppen, og de vil bli værende der. De andre må kjempe for en plass i Champions League neste sesong, slo han fast.

– Tidligere kunne det aldri ha skjedd
Chelsea-sjefen hevder at Manchester-klubbenes pengebruk endrer premissene for å konkurrere i Premier League.

– Forrige sesong vant vi ligaen og kom til FA-cupfinalen og tjente 500 millioner kroner på overgangsmarkedet. Tidligere kunne dette aldri ha skjedd. Av denne årsaken er situasjonen endret seg, konkluderte han.