Henry slår tilbake mot Sánchez-uttalelser: – Jeg trenger ikke å forklare meg

Alexis Sánchez hevder at han søkte råd hos Thierry Henry før klubbskiftet. Arsenal-legenden kjenner seg ikke igjen i beskrivelsene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag denne uken var gigantovergangen et faktum: Alexis Sánchez skrev under for Manchester United, og Henrikh Mkhitaryan motsatt vei i byttehandelen.

Etter overgangen uttalte Sánchez noe som kunne tolkes i retning at Thierry Henry hadde anbefalt stjernen å forlate Arsenal.

– Jeg husker en samtale med Thierry Henry, en historisk Arsenal-spiller, som byttet klubb av samme grunn, og nå er det min tur, skrev Sánchez, ifølge The Daily Mail.

– Trenger ikke å forklare meg
Disse uttalelsene fikk Arsenal-fansen til å rase på sosiale medier – mot Thierry Henry.

– Selv om han hadde et strålende fotballkarriere, har Henry ødelagt sitt ettermæle i klubben helt siden han la opp, skrev blant annet en Arsenal-supporter på Twitter.

Men Henry sier at han ikke på et tidspunkt fortalte Sánchez at han burde forlate Arsenal, og hevder at han ikke hadde peiling på at chileneren var på vei til Manchester United.

– Jeg trenger ikke å forklare meg til majoriteten til Arsenal-fansen, men jeg fortalte ikke på noe tidspunkt til Alexis Sánchez at han burde forlate Arsenal. Jeg hadde ikke peiling på at han ville signere for Manchester United frem til jeg fikk nyheten sammen med resten av dere, skriver Henry på Twitter.

Onsdag ettermiddag svarte Sánchez Henry på Twitter, og gjorde det klart at Arsenal-legenden aldri oppfordret ham til å skifte klubb.

– Jeg ønsker å gjøre det klart at Henry aldri ba meg forlate klubben. Det var en personlig avgjørelse. Han elsker klubben og én dag ville det vært flott å se ham som Arsenal-trener fordi han elsker klubben, skrev Sánchez.

Sammenlignes med van Persie-overgangen
En som er strålende fornøyd med at Sánchez nå kommer til Manchester United, er Ryan Giggs, som nå er manager for Wales.

Den tidligere Manchester United-helten sammenligner signeringen med kjøpet av Robin van Persie i 2012.

– Alexis Sánchez-overgangen er lik Robin van Persies overgang med tanke på at Manchester United nå får en superstjerne som er klar til å bidra, sier Giggs til Sky Sports News.

– Det er en ekstra bonus at han kan spille i Champions League. Å ha en spiller som det i troppen, som er klar til de store kampene, gjør troppen svært sterk, konkluderer en tydelig fornøyd Giggs.

Sánchez kan få sin debut for Manchester United mot Yeovil i FA-cupen fredag kveld og har fått trøye nummer 7 på Old Trafford.