Besim Serbecic (19) er klar for Rosenborg.
Besim Serbecic (19) er klar for Rosenborg. Foto: RBK.no

Rosenborg hentet to forsvarsspillere

De to 19-åringene Besim Serbecic og Malte Amundsen er Rosenborg-klare.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg melder selv at de er enige med klubben Radnik Bijeljina om en overgang.

– Jeg har store forventninger til å komme hit. Først og fremst har jeg som mål å spille meg inn på laget. Jeg skal gi alt for å klare det. Så håper jeg selvfølgelig at Rosenborg skal fortsette å vinne titler. Det er en vinnermentalitet i klubben, sier midtstopperen.

Ikke lenge etter bekrefter Rosenborg at også den danske 19-åringen Malte Amundsen er klar for klubben. Venstrebacken tar turen fra Køge i dansk førstedivisjon.

– Det føles fantastisk å være på plass. Jeg er veldig glad, sier Amundsen.

Serbecic har undertegnet en fireårskontrakt med de regjerende seriemesterne.

– Besim har prestert på et høyt nivå en stund allerede til tross for sin unge alder, og vi har fulgt han en god stund. Dette er en spiller med størrelse, fart, kraft og som er duellsterk. En spiller vi vet er attraktiv i markedet, sier sportslig leder Stig Inge Bjørnebye.

Serbecic skulle egentlig vært på landslagssamling med Bosnias A-landslag med andre spillere fra hjemlig liga, men det ble overgang til RBK istedenfor.

Rosenborg renoverer forsvaret i vinter. Jørgen Skjelvik, Alex Gersbach og Johan Lædre Bjørdal har alle forlatt klubben.

Spiss til VIF

Også andre klubber i Eliteserien forsterker.

Vålerenga har sikret seg den 24-årige liberiske landslagsspissen Sam Johnson, som tirsdag signerte en kontrakt på tre og et halvt år.

Det offentliggjorde klubben tirsdag kveld på sitt nettsted.

Johnson spilte i 2015 og 2016 for Djurgården i Allsvenskan, der han var lagets toppscorer. Han gjorde det så godt at klubber som Bordeaux, Sevilla og CSKA Moskva var ute etter ham, men ble sommeren 2016 solgt til kinesiske Wuhan Zall for et betydelig beløp, angivelig 30 millioner svenske kroner.

Denne måneden ble han fristilt da den kinesiske klubben ønsket å bruke utlendingskvoten på andre spillere. Johnson vender tilbake til Europa og skal score sine mål for Vålerenga.