OPPTATT AV REISEN: Lars Lagerbäck bryr seg ikke så mye om hvem Norge trekker, men håper å slippe lange reiser.
OPPTATT AV REISEN: Lars Lagerbäck bryr seg ikke så mye om hvem Norge trekker, men håper å slippe lange reiser. Foto: Thomas Kienzle

Den nye EM-sjansen får Lagerbäck til å reagere: – Det er crazy

Det blir liten hvile mellom kampene i Nations League. Derfor tenker Lars Lagerbäck mer på reiseavstand enn motstandere før trekningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se trekningen til Nations League på TV 2 Sportskanalen, TV 2 Sumo og TV2.no fra kl. 11.30. Klikk her for video!

EM-sluttspillet i 2020 er det neste målet til det norske landslaget, og nå åpner det seg en ny mulighet til å nå mesterskapet utover det tradisjonelle EM-kvalifiseringen.

Betydningsløse privatlandskamper skal erstattes av nyetablerte Nations League.

– I Nations League deles samtlige europeiske lag inn i fire nivåer. Europas beste går inn på nivå A, mens Norge er på nivå C. Det er utrolig viktig for Norge å ende på topp, for laget får automatisk en plass til EM-playoff. Det blir en ekstra sjanse til å kvalifisere seg om det ikke går gjennom den vanlige kvalifiseringen, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Landslagssjef Lars Lagerbäck er på plass i Lausanne i Sveits for å overvære den historiske trekningen av gruppene til Nations League.

– Jeg er kjent for å være kjedelig, så jeg har ingen ønskemotstander, men skal vi ha flaks, så må det være å ha bra reisemuligheter. Det er opplagt og det synes jeg er crazy når det bare er to dager mellom kampene. Jeg er mer interessert i det, sier Lagerbäck til TV 2.

Fra nivå C blir det én gruppe med tre lag og tre grupper med fire lag. Norge kan trekke Ungarn, Romania, Skottland, Hellas, Serbia, Albania, Montenegro, Israel, Bulgaria, Finland, Kypros, Estland og Litauen.

– For oss nordmenn er det mye å glede seg til. Dette kan være vår beste mulighet til å komme med i EM. Vi får spille mot lag på vårt nivå og vi får en ekstra mulighet til å kvalifisere oss. Det siste er det viktigste, sier Mathisen.

Først skal Nations League spilles ferdig, før gruppene til den tradisjonelle EM-kvalifiseringen trekkes i desember i år. Playoff spilles våren 2020.

– Det er en ekstra mulighet, men det er to steg, så vi kan diskutere hvor gyllen den er. Det er definitivt en ekstra sjanse, sier Lars Lagerbäck.