Carlsen fornøyd med remis mot Anand

Magnus Carlsen spilte en rask remis mot sin gamle VM-utfordrer Vishy Anand fra India i 9. runde av Wijk aan Zee-turneringen.

Magnus Carlsen gjør det bra i Nederland. Foto: Faris Ghaith /afp
Magnus Carlsen gjør det bra i Nederland. Foto: Faris Ghaith /afp

Carlsen spilte med svarte brikker og etter 32 trekk ble spillerne enig om remis. Fram til da hadde sjakk-computerne et lite overtak for den indiske sjakkveteranen, som har tapt to VM-turneringer mot Carlsen.

– Følelsen er bra. Jeg kunne ikke håpet på mer enn dette, så jeg er kjempefornøyd, sier Magnus Carlsen til TV 2, som sender turneringen på Sportskanalen og TV 2 Sumo.

Etter ni spilte kamper er nordmannen med og kjemper om seieren i turneringen han har vunnet fire ganger. Han står med seks poeng.

– Vi får se hvordan det går i de andre partiene. Jeg må først og fremst fokusere på mitt eget spill. Jeg har noen spennende partier mine største konkurrenter i de neste rundene, sier Carlsen.

I 10. runde onsdag skal Carlsen spille med hvite brikker mot amerikanske Wesley So. Det var amerikaneren som vant fjorårets turnering foran blant andre Carlsen.

I Challenger-turneringen i Wijk aan Zee spilte en annen nordmann, Aryan Tari, også remis. Han møtte nederlenderen Benjamin Bok. I sammendraget holder har Tari fire poeng et stykke bak teten.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2