Der er forutsetningene for Norge enkle:

Femmålsseier eller mer over Sverige må til. I tillegg skal ikke Frankrike avgi poeng mot Kroatia i kampen etter i Zagreb Arena.

Dermed kan de norske spillerne komme til på sitte på tribunen når EM-skjebnen deres besegles.

– Jeg tror det blir en fantastisk bra håndballkamp for publikum, og Norge må være favoritter etter at de spilte VM-finale i fjor, sier Sveriges Jim Gottfridsson til NTB.

Det store spørsmålstegnet i kampen Frankrike-Kroatia er om franskmennene legger all verden av innsats der. Frankrike kan gå på et stortap og likevel komme seg til semifinale.

– Jeg tror det kan være problematisk at Frankrike er klar for semifinale før den kampen. Det kan godt være at Frankrike kommer til å spare noen spillere. Samtidig har det franske laget klassespillere uansett, sa Gøran Johannessen til NTB på Norges pressemøte mandag formiddag.

Hvile?

– Det betyr mye for et lag å holde på en seiersrekke (Frankrike er eneste lag uten poengtap hittil), men samtidig tror jeg det er viktigere for dem å hvile viktige spillere som Nikola Karabatic litt. Men de som spiller, tror jeg spiller for seier, sier Johannessen.

Skal Norge vinne med fem mål mot Sveriges, kreves en noe nær perfekt kamp. Det norske spillet har ikke klikket i alle faser i samme kamp hittil i EM.

Keeper Torbjørn Bergerud må opp på sitt beste nivå og få hjelp av forsvarsblokka.

Norge må kjøre kontringsspill med høy risiko i hele kampen.

(©NTB)