NY ØKONOMISMELL FOR Cykleforbundet:

Fant plutselig ny millionregning - fire år etterpå

INGEN ENKEL JOBB: Generalsekretær i NCF, Rune Midthaug, har hatt nok å gjøre siden han startet jobben i forbundet i mai 2017. Her under det ekstraordinære forbundsstinget på Eidsvoll lørdag.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
INGEN ENKEL JOBB: Generalsekretær i NCF, Rune Midthaug, har hatt nok å gjøre siden han startet jobben i forbundet i mai 2017. Her under det ekstraordinære forbundsstinget på Eidsvoll lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
– Regningen skulle ha vært i regnskapet til Bergen 2017 AS.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På det ekstraordinære forbundstinget til Norges Cykleforbund (NCF) lørdag handlet det meste om presidentkampen - en kamp sittende president Harald Tiedemann Hansen vant.

På tinget kom det imidlertid også frem opplysninger som legger ytterligere press på en allerede presset økonomi i Sykkel-Norge.

– Den dukket egentlig opp nå

For da generalsekretær Rune Midthaug tok ordet for å orientere om den foreløpige statusen på økonomien til forbundet, kom det frem et par uventede kostnader.

En av de var en fire år gammel regning fra TV 2.

– Vi kommer til å måtte ta en regning på OB Team/TV 2 på 1,5 millioner kroner. Den stammer egentlig fra 2014, men den er vi nødt til å ta. For den dukket egentlig opp nå. Den skulle ha vært i regnskapet til Bergen 2017 AS (selskapet som arrangerte sykkel-VM, journ.anm.) i 2016, men i og med at den ikke er det, må den tas her, sa Midthaug til forsamlingen.

Den nøyaktige summen er 1 554 753 kroner. Det må nå altså Sykkel-Norge svi for, all den tid fakturaen ikke endte opp i Bergen 2017 AS.

– Hvorfor var ikke den regningen i regnskapet til Bergen 2017 AS?

– Det er før min tid i forbundet, så jeg vet ikke hvorfor fakturaen ikke er i regnskapet og hvorfor den ikke er kommet til Bergen 2017 AS, sier Midthaug til TV 2.

Sykkelpresident Tiedemann Hansen, som også er tidligere daglig leder i Bergen 2017 AS, har følgende forklaring:

– Det er en administrativ tabbe i forbundet. Fakturaen har ikke kommet frem dit den skal, sier han.

– Har funnet en del ting som skulle ha vært tatt i 2016

I tillegg dukket det opp en kostnad på 642 000 kroner under tittelen «Kostnader for arbeid utført i 2015 & 2016».

– Jeg har funnet en del ting som skulle ha vært tatt i 2016, men som vi er nødt til å ta i 2017. Det er egentlig to deler. Det ene er utvikling på nettsidene våre. Det er delvis 2015 og 2016. Det er den ene siden av det. Og så er det et krav som opprinnelig var på 732 000, men som vi har fått ned til 482 000. Men de må likevel tas, forklarte Midthaug.

Budsjettet for 2018 er enn så lenge ikke klart, men Midthaug var klar på at man er nødt til å levere gode økonomiske tall de kommende årene for å kompensere for det som sannsynligvis blir en lite lystig bunnlinje på 2017-regnskapet.

– Jeg kunne ikke ha drømt om å få hodet mitt inn i et verre vepsebol

Det siste halvåret har en rekke avsløringer rundt økonomien i forbundet og hos sykkel-VM-arrangøren gitt inntrykk av mangelfull økonomistyring. Om Midthaug får viljen sin, er den tiden over.

Nå skal alt på bordet.

– Det er 305 ulike prosjekter som er budsjettert i 2017. Noen prosjekter bruker mer penger, noen bruker mindre. Men jeg har vært gjennom alle sammen - jeg vet ikke hvor mange ganger. Jeg har ikke noen andre ting som ligger her nå. Men om det kommer noen andre ting, noe jeg ikke tror det gjør, så kommer de til å komme her. Da kommer dere til å se de. Jeg kan garantere at de kommer til å ligge der. De kommer ikke til å bli skubbet videre til 2018. Det er helt uaktuelt. Nå vi må bygge den plattformen vi trenger for å komme oss videre. Da får det, nær sagt, bli det det blir. Jeg håper jo det blir best mulig, selvfølgelig, men vi må på en måte ha dette oppe, slik at vi vet hva vi snakker om, sa Midthaug, som innledet økonomiorienteringen sin på følgende måte:

– Jeg har vært generalsekretær siden mai 2017. Jeg kunne vel ikke ha drømt om å få hodet mitt inn i et verre vepsebol. Det tror jeg ikke var mulig. Men nok om det. Vi er der vi er.

Lik TV 2 Sporten på Facebook