Sterk snuoperasjon sikret Vålerenga-seier

Vålerenga lå under 0-3, men snudde til 4-3-seier i lokaloppgjøret mot Frisk Asker i eliteserien i ishockey søndag.

Scoringer av Frisk Askers Garry Nunn, Magnus Geheb og TJ Foster allerede før ti minutter av den første perioden var spilt, gjorde at oppgaven så svært vanskelig ut for Vålerenga-laget.

Rasmus Juell reduserte fem minutter før første periode var omme, og i de påfølgende periodene spiste Vålerenga-laget seg nærmere og nærmere.

Jonas Oppøyen satte inn 2-3 14 minutter ut i midtperioden, mens Tobias Lindström sørget for 3-3 kun 25 sekunder ut i siste periode.

Snuoperasjonen var et faktum da hardhausen Martin Laumann Ylven satte inn 4-3 ti minutter før slutt.

Seieren gjør at Vålerenga klatret til femteplass med 57 poeng, mens Frisk Asker falt til fjerdeplass med 72 poeng.

Serielederen vant greit
Serieleder Storhamar hadde få problemer med å slå Lørenskog 4-1 hjemme og øke luken på tabelltopp til 18 poeng.

Victor Svensson ga vertene ledelsen etter 13.39, og Mikael Zettergren la på til 2-0 like etter. Christian Larrivée økte til 3-0 i midtperioden, før Drew Schiestel skapte spenning i kampen med sin redusering tidlig i den siste perioden.

Robin Dahlstrøm punkterte imidlertid kampen med sin 4-1-scoring etter 58 minutter og 16 sekunder.

Storhamar er suveren serieleder med 93 poeng, mens Lørenskog klamrer seg til den åttende og siste sluttspillplassen med 39 poeng.

Lillehammer klatret
Lillehammer klatret til tredjeplass ved å slå Stjernen 4-3 borte.

Stephan Vigier ga laget ledelsen to minutter ut i første periode, mens Christian Fosse la på til 2-0 kun to minutter senere.

Stjernen kom tilbake mot slutten av perioden, og stillingen var 2-2 til første pause etter at Marcus Bryhnisveen og Niklas Bröms hadde scoret for vertene.

Nick Dineen sendte gjestene igjen i føringen innledningsvis i midtperioden, men Bryhnisveen noterte seg for sin annen scoring da han utlignet til 3-3.

I den siste perioden ble Dineen helten for gjestene med sin 4-3-scoring etter 54.39.

Stjernen ligger på niendeplass to poeng bak Lørenskog.