Se intervjuet med Bergerud i vinduet øverst!

Torbjørn Bergerud, som ble den store helten da Norge slo Kroatia ut av VM i fjor, spilte ingen stor kamp da Norge tapte for samme nasjon lørdag.

Flere av de norske spillerne, deriblant Sander Sagosen, forklarte tapet med at Norge slet i forsvar. Bergerud er derimot av en annen oppfatning.

– Jeg føler det handler mest om meg selv. Jeg synes gutta kjemper heroisk foran der. De jobber på, men jeg får ikke treff og ikke nok redninger. Det er det som gjør at vi taper i dag, sukker Bergerud til TV 2 etter nederlaget.

– Bare trist

Med en redningsprosent på 26 tapte han målvaktsduellen for Ivan Stevanovic, som reddet 37 prosent av Norges forsøk.

– Man kan alltid si at det er en liten sammenheng mellom målvakt- og forsvarsspill, men i dag er det bare for dårlig av meg. Ikke å ha noen redninger ut av det forsvarsspillet er bare trist, mener landslagskeeperen.

TV 2s håndballekspert Bent Svele er enig med Bergerud i at Bergerud ikke spilte sin beste kamp, men påpeker at forsvarsspillet også var under pari i heksegryten i Zagreb.

– Det er tøft gjort å stå opp og ta skylden. Dette er voksne gutter som ønsker å bli bedre. Klart han er kjempeskuffet i dag, men de taper og vinner som et lag. Jeg synes han kunne fått noe mer hjelp av forsvaret foran seg. De kommer til en del avslutninger fra seks meter, og da blir det en vanskelig kamp å stå i mål i, sier Svele, og legger til:

– Men Bergerud spiller ikke noen stor kamp, han gjør ikke det.

– Ikke kommet opp på det nivået vi har ønsket

Tidligere på dagen så TV 2s håndballekspert Vincent Gerard redde 53 prosent av skuddene som kom mot ham da Sverige tapte for Frankrike. Den eventyrlige prestasjonen bruker han som eksempel når han oppsummerer Norges keeperprestasjoner i mesterskapet.

– Det er klart at målvaktsredninger preger disse kampene. Så enkelt er det. Målvaktsredninger er vi nødt til å ha, og vi har ikke kommet opp på det nivået vi ønsker så langt i denne turneringen. Det er det ingen tvil om, mener Svele.