Jo Inge Berget poserer med sin nye drakt.
Jo Inge Berget poserer med sin nye drakt. Foto: New York City FC

Berget klar for ny klubb

Jo Inge Berget har signert for New York City.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver klubben på sine nettsider.

Berget kommer gratis etter at kontrakten med Malmö gikk ut.

– Jeg er veldig fornøyd, og ser virkelig frem til å komme til New York og å spille i MLS for et av de beste lagene. Forhåpentlig kan vi vinne troféer denne sesongen, sier Berget.

– Når New York vil ha deg, så er det en stor sak. Det er en fin by, og en god klubb. Til sist var det en enkel avgjørelse til slutt.

New York City-trener Patrick Vieira er glad for at de har sikret seg en allsidig spiller, som han kan bruke både som ving og i flere roller i angrep.

Den tidligere Arsenal-spilleren er raus med omtalen av Berget.

– Det jeg liker med ham er hans konkurranseevne. Han er en fighter, han jobber hardt og han er en leder på måten han spiller, sier Vieira.

– Han kommer til New York med en vinnende mentalitet, og han har erfaring fra å vinne troféer i Sverige og han er en som vil utfordre de andre spillerne til å være på deres beste.

Jo Inge Berget er den sjuende signeringen til klubben denne vinteren, og blir blant annet gjenforent med den svenske backen Anton Timmerholm fra Malmö.

New York City har også tidligere hatt flere spillere med tilknytning til Norge. Keeper Eirik Johansen returnerte til Sandefjord før denne sesongen, mens norsk-amerikanske Mikkel «Mix» Diskerud nå er i Göteborg etter flere sesonger for de lyseblå med tilknytning til Manchester City.

Jo Inge Berget spilte tre sesonger i Malmö, og scoret 38 mål på 104 kamper.

Før det hadde han mislykkede opphold i Cardiff og Celtic, etter 2,5 sesong i Molde. Berget har også spilt for Strømsgodset, Lyn og vært i stallen til Udinese.

Berget har spilt 20 landskamper for Norge og scoret to mål.