Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mancuso har blitt satt tilbake av vedvarende hofteproblemer, og klarte ikke å kvalifisere seg til OL i Pyeongchang neste måned. Hun vil likevel reise til Sør-Korea som en del av TV-teamet til NBC.

Mancuso avsluttet sin alpinkarriere med et sprell for publikum i Cortina.

Ikledd en Wonder Woman-drakt gjennomførte hun det som var sitt siste renn i sin profesjonelle karriere, skriver SVT.se.

Mancuso, som var sammen med Aksel Lund Svindal i fire år, mistet to fulle sesonger på grunn av hofteproblemene etter å ha gjennomgått en operasjon etter 2014/15-sesongen.

WONDER WOMAN: Slik tok Mancuso askjed md alpinsporten.
WONDER WOMAN: Slik tok Mancuso askjed md alpinsporten. Foto: Stefano Rellandini

33-åringen returnerte til verdenscupsirkuset forrige måned, men fullførte kun to renn og havnet utenfor topp 30 ved begge anledninger.

– Det har vært en episk kamp med min hofteskade, og gjennom de siste tre årene har jeg gjort alt for å komme tilbake på best mulig nivå og nå målet om mitt femte OL, sier Mancuso.

WONDER WOMAN: Mancuso ble hyllet etter sitt siste renn.
WONDER WOMAN: Mancuso ble hyllet etter sitt siste renn. Foto: Tiziana Fabi

– Det har vært noen lovende dager gjennom denne utfordrende prosessen, og jeg har holdt humøret oppe selv om det har vært mange spørsmål som har hjemsøkt meg. Dessverre klarte jeg ikke komme tilbake på bra nok nivå til å kjempe med verdens beste, men jeg er stolt over å ha kjempet til siste slutt, la hun til.

Mancuso planlegger å kjøre i Cortina d'Ampezzo på stilfullt vis, i sitt siste verdenscuprenn fredag.

Mancuso vant gull i storslalåm i 2006-OL i Torino, sølv i utfor og superkombinasjonen i 2010-OL i Vancouver, før hun tok bronse i superkombinasjonen fire år senere i Sotsji.

(©NTB)