Sagan med etappeseier i Australia i ekstremvarme

Regjerende verdensmester Peter Sagan tok over sammenlagtledelsen i sykkelrittet Tour Down Under etter å ha vunnet fredagens ekstremt varme fjerde etappe.

Temperaturene steg til 45 grader mens rytterne beveget seg fra Norwood til Uraidla i Adelaide. Den 128,2 kilometer lange etappen startet én time tidligere for å unngå den verste varmen og ble avsluttet med en utforkjøring, hvor Sagan viste fram sine tekniske og taktiske ferdigheter.

Se høydepunkter øverst!

Slovaken hang med i fronten av hovedfeltet opp den siste bakken, hvor de raskeste sprinterne som har vunnet de tre første etappene ble frakjørt, før han kvittet seg med de siste konkurrentene i utforkjøringen og på oppløpet.

Ikke varmeste
Sagan brukte hjulet til Daryl Impey som opptrekk, og tok sin 102. etappeseier i karrieren.

Impey ble nummer to, og klatret til andreplass i sammendraget, kun to sekunder bak Sagan.

Bora-rytteren, som var nummer fem før den fjerde etappen, innrømmer at etappen var en av de varmeste han har opplevd, men ikke den verste.

– Vi kjørte Tour of California for fem år siden i Palm Springs, og to karer i feltet bare falt av sykkelen, så det var virkelig ille, sa Sagan.

Korsæth langt bak
Vinneren i Tour Down Under vil mest sannsynlig bli kåret etter lørdagens dronningetappe. Etappe fem av seks er den mest krevende av alle etappene.

– Morgendagens etappe er mye tøffere enn denne. Det er helt sikkert. I morgen kommer det til å bli en helt annen etappe, avsluttet Sagan.

Truls Korsæth er eneste gjenværende nordmann i rittet etter at Daniel Hoelgaard krasjet ut på slutten av åpningsetappen. Astana-rytteren rullet i mål litt over 17 minutter etter vinneren.

(©NTB)