DANSK DELING: De private Nora Mørk-bildene som kom på avveie skal ha blitt flittig delt i danske håndballgarderober.
DANSK DELING: De private Nora Mørk-bildene som kom på avveie skal ha blitt flittig delt i danske håndballgarderober. Foto: Ruud, Vidar

De stjålne Mørk-bildene delt i danske toppklubber

I minst tre tilfeller skal de stjålne bildene ha blitt delt av spillere på tvers av klubber.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De stjålne bildene som ble hacet fra Nora Mørks telefon i fjor har de siste månedene florert i garderobene til flere danske herreligaklubber. Det melder BT.dk.

Den danske avisen har vært i kontakt med en rekke klubber som forteller at spillere har vist frem de stjålne bildene på sine telefoner.

BT hevder å vite at det i minst tre tilfeller er blitt delt bilder mellom spillere på tvers av klubber.

– Jeg har selv sett bildene på telefonen til en av mine lagkamerater, og jeg vet de kommer fra en spiller i en annen ligaklubb, forteller en kilde til avisen.

Ingen av avisens kilder ønsker å stå frem med navn eller at klubben de spiller for skal navngis. BT har valgt å etterfølge det ønsket for å kunne fortelle det de mener er «en prinsipiell og viktig historie, som vi ellers ikke hadde kunnet fortelle.»

Avisen sier den har kjenneskap til at bildene av Mørk har florert i det danske håndballmiljøet siden november.

– Handlet ondsinnet eller levd i en boble
Det får divisjonsforeningens direktør, Thomas Christensen, til å løfte pekefingeren.

– Jeg vil oppfordre alle til å tenke seg om. Alt i denne verdenen handler om å oppføre seg ordentlig. Vi jobber under den lovgivningen som gjelder for alle andre, og den må man følge. Jeg er ikke helt oppdatert på lovgivningen på området, men det skal vi alle samme forholde oss til. Utover det så gjelder vanlig sunn fornuft, sier han.

BT følger opp med å spørre hvordan han synes opplysningene avisen sitter med står seg i forhold til det å bruke nettopp sunn fornuft.

– Det er i alle fall ikke i orden om distribusjonen av bildene har skjedd etter at Nora Mørk har fortalt at hun ble hacket, da har man en meget dårlig sak. Hvis man har delt dem i dag, så har man handlet ondsinnet eller levd i en boble, og det sistnevnte gjør de i alle fall ikke, sier Christiansen.

Klarer ikke stoppe spredningen
Mørk-advokat John Christian Elden fortalte tidligere torsdag TV 2 at han ikke tror det er mulig å stoppe spredningen av bildene.

– Rent faktisk er det neppe mulig å stoppe spredningen, men vi gjør så godt vi kan. Vi velger å følge opp med politisaker og/eller erstatningskrav, sa Elden da han gjestet TV 2 Nyhetskanalen.

– Saken får stor oppmerksomhet. Det er fordi mange mener Nora Mørk selv holder saken varm?

– Det håper vi er riktig at den får stor oppmerksomhet på det grunnlaget. Det er derfor hun har valgt å gå ut med det. Hun hadde to valg til å begynne med. Det ene var å prøve å tie det ihjel, og å akseptere, som mange har gjort, å bli hengt ut. Det andre var å slå kraftig tilbake. Hun har valgt det siste. Da følger vi opp det som loven åpner for og prøver å ta de som er med på sjikane eller å spre tyvegods. Formålet er at folk skal skjønne det, forklarer Elden.