FRYKTER IKKE RONALDO FORSVINNER: Real Madrid-trener Zinedine Zidane.
FRYKTER IKKE RONALDO FORSVINNER: Real Madrid-trener Zinedine Zidane. Foto: Ben Stansall

La Liga-ekspert hevder Ronaldo vil forlate Real Madrid – slik svarer Zidane på ryktene

En misfornøyd Cristiano Ronaldo ryktes å være på vei bort fra Real Madrid. Trener Zinedine Zidane er ikke bekymret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Real Madrid-president Florentino Pérez bekreftet ifølge den portugisiske avisen Record, gjengitt i den spanske avisen AS tirsdag, at de har gitt beskjed til Jorge Mendes, (Cristiano Ronaldos agent) om at klubben er villig til å lytte til bud på Ronaldo.

Årsaken til at Ronaldo rapporteres å være til salgs er at stjernespissen krever en ny og forbedret kontrakt som vil gjøre portugiseren til Europas best betalte fotballspiller.

Disse opplysningene bekreftes av den profilerte La Liga-eksperten Guillem Balague, som er kjent for å ha svært gode kilder innad i de spanske toppklubbene.

– Ronaldo har gitt beskjed om at han vil forlate klubben, og det meste tyder på at Real Madrid vil selge ham. Real Madrid håper på en budkrig mellom PSG og Manchester United, men situasjonen er komplisert. Det finnes mye mer i denne saken enn at begge klubbene bare er interessert i spilleren, sier Guillem Balague til Sky Sports News.

Eksperten tviler på at Manchester United vil hente Ronaldo tilbake til Old Trafford.

– Ronaldo krever en årslønn på 440 millioner kroner, og Real Madrid krever 890 millioner kroner i overgangssum. Det er en svært høy sum for en spiller som vil ankomme klubben i en alder av 33 år. Men United kan ikke vise at de ikke er interessert når en spiller som Ronaldo blir ledig på markedet. De kan imidlertid ikke rettferdiggjøre de store pengene som vil bli involvert i overgangen, poengterer han.

Balague føler seg sikker på at Ronaldo ikke får kravet om en ny og forbedret kontrakt i Real Madrid innfridd.

– Selv om Real Madrid lovet Ronaldo en ny kontrakt etter Champions League-finalen forrige sesong, så er han fremdeles ikke blitt tilbudt det. Det ser ut som om Real Madrid ikke har noen intensjoner om å forlenge kontrakten nå, siden forrige kontrakten Ronaldo signerte var i november 2016, konstaterer La Liga-eksperten.

– Han er elsket i Real Madrid
Den spanske avisen El Mundo hevder at Ronaldo ser på sin nåværende kontrakt som «mangel på respekt», men Real Madrid-ledelsen nekter å innfri kravet om lønnsøkning og skal altså være klar til å gi slipp på Ronaldo.

PSG-stjernen Neymar, Chelseas Eden Hazard og Bayern München-toppscoreren Robert Lewandowski topper listen over mulige erstattere, påstår Marca.

Trener Zinedine Zidane er imidlertid ikke bekymret for Ronaldos fremtid,

– Jeg er ikke bekymret. Vi vet at det er mye snakk om Ronaldo i avisene, men Ronaldo har kun fokus på å gjøre det best mulig for laget, sa Zidane på en pressekonferanse, ifølge Marca.

– Jeg kan ikke se for meg Real Madrid uten Cristiano. Dette er hans klubb og klubben han bør spille for. Klubben, fansen og alle her elsker ham, slo han fast.

– Klubben må snakke med ham
Zidane gir samtidig Real Madrid-ledelsen klar beskjed om å ta en prat med Ronaldo.

– Jeg ønsker ikke å snakke om en ny kontrakt for Ronaldo og slike ting. Det er klubben som må snakke med ham, konkluderte Zidane.

Ronaldo, som har vunnet Ballon d'Or fem ganger, har scoret utrolige 422 mål på 418 offisielle kamper for Real Madrid.

Men denne sesongen har det gått trått for superstjernen. Han har kun scoret fire mål i La Liga, og Real Madrid er hele 19 poeng bak ligaleder Barcelona.

Ronaldos nåværende kontrakt på Bernabeu går ut i 2021.