Oilers med sterk snuoperasjon mot ligaens beste hjemmelag

Etter en litt lei start fikk Stavanger Oilers virkelig sving på sakene i Sparta Amfi.

Sparta - Oilers 1-4

Stavanger Oilers har ved flere anledninger blitt kritisert for manglende effektivitet i powerplay denne sesongen. I kveld ga de virkelig svar på tiltale mot det som har vært ligaens beste hjemmelag denne sesongen.

Det var Sparta som tok føringen i kampen, men Oilers snudde og vant til slutt 4-1.

Se målene øverst i saken.

– Jeg syns ikke det er så jævla positivt at vi tror vi kan cruise inn en seier mot Stavanger Oilers, sa Spartas hovedtrener Sjur Robert Nilsen da han ble spurt om det var noe positivt å ta med seg fra denne kampen.

– Det er en deilig seier på en vanskelig bortebane. Vi visste at vi måtte krige gjennom hele kampen, men i det store og hele gjør vi en solid opptreden, sa en litt mer fornøyd Stavanger-trener, Pål Guldbrandsen.

Det var en fartsfylt, men snill første periode mellom Get-ligaens nest beste lag i år, Sparta Sarpsborg, og Stavanger Oilers.

Tommy Kristiansen var nær uttelling for vertene mot slutten av perioden, men lagene gikk målløse til første pause.

– Jeg trodde det skulle smelle mer her, sa TV2s hockeyekspert Geir Hoff fra kommentatorboksen.

Kampen åpnet seg

I andre periode får Hoff ønsket sitt oppfylt. Hjemmelaget bruker bare fem minutter før det står 1-0 på tavla.
Troy Rutkowski utnytter en tellefeil i Oilers-forsvaret og sniker pucken opp i hjørnet fra en skrå vinkel.

– Jeg setter noen spørsmåltegn ved keeperspillet der, sa Hoff.

Stavanger presset på for utligning og fikk betalt like før hvilen. I powerplay smalt William Rapuzzi til fra blålinja, pucken gikk via to spillere og forbi en sjanseløs Jens Kristian Lillegrend i Sparta-buret.

Drømmestart på tredje periode

Tommy Kristiansen mistet pucken i farlig område, etter et herlig press fra Kristian Forsberg som dro seg fri, men han måtte til slutt se at avslutningen hans gikk i stolpen. Det gjorde ingenting, for på returen var Petter Lorentzen som enkelt avsluttet i et vidåpent nett. Stavanger hadde snudd kampen.

Og guttene fra oljebyen stoppet ikke der. Nok en gang i powerplay, nok en gang var det Rapuzzi, og denne gangen fikk han også tildelt målet selv. 2-1 til Oilers.

Hjemmelaget kjørte på og hadde noen enorme muligheter. Blant annet én i stolpen og én i tverrliggeren.
– Det er nesten et under at Sparta ikke har fått en redusering, sa TV2s kommentator Espen Ween.

Sparta hadde kvaliteten, mens Oilers hadde effektiviteten. Og det var effektiviteten som seiret i kveld. Lassi Kokkala ordnet 4-1 til Stavanger to minutter før slutt.