PÅ VEI TIL ARSENAL: Pierre-Emerick Aubameyang Henrik Mkhitaryan .
PÅ VEI TIL ARSENAL: Pierre-Emerick Aubameyang Henrik Mkhitaryan . Foto: Scanpix/montasje

Arsenal-legende: – Det skriker panikkjøp av Wenger

Den tidligere Premier League-mesteren med Arsenal, Ian Wright, gir Arsene Wenger overgangsplaner det glatte lag.

Alexis Sánchez er på vei til Manchester United, og Mesut Özil forlater trolig Emirates til sommeren.

Som en del av Sánchez’ mye omtalte overgang til Premier League-rival Manchester United, går trolig den offensive midtbanespilleren Henrik Mkhitaryan motsatt vei som den del av avtalen.

I tillegg skal Arsenal være i sluttforhandlinger med Dortmund om å kjøpe angriperen Pierre-Emerick Aubameyang for 560 millioner kroner.

– Disse overgangene skriker av panikk, sier den tidligere Arsenal-helten Ian Wright til Sky Sports News.

KRITISK: Den tidligere Arsenal-stjernen Ian Wright, her med MBE-medaljen fra Dronning Elizabeth II i Buckingham Palace, er kritisk til Wengers overgangspolitikk.
KRITISK: Den tidligere Arsenal-stjernen Ian Wright, her med MBE-medaljen fra Dronning Elizabeth II i Buckingham Palace, er kritisk til Wengers overgangspolitikk. Foto: Stefan Rousseau

Wright, som blant annet vant Premier League med Arsenal I 1998 og FA-cupen både i 1993 og 1998, tror Wenger i utgangspunktet ikke vil ha en spiller som Mkhitaryan i sine rekker.

– Alt som har skjedd har tvunget Arsenal til å hente andre spillere. Mkhitaryan er ikke en spiller Arsenal er ute etter. Han er en spiller Arsenal blir tildelt, tordner han.

– For meg er det panikkjøp
At Aubameyang også skal være på vei til Emirates gleder heller ikke Ian Wright.

– Det er det samme med Aubameyang. For noen år tilbake var han som vi alle vet på flere klubbers radar, men nå har interessen kjølnet. Så plutselig er han på radaren til Arsenal. For meg, så skriker det panikk, slår Wright fast.

Wright innrømmer imidlertid at det ikke er to dårlige spillere Wenger er ute etter.

– Selvsagt er de begge kvalitetsspillere. Men om du mister Sánchez, så trenger laget spillere med løpskapasitet. Jeg kan ikke se at Mkhitaryan er en slik spiller, mener han.

Paul Merson hyller den potensielle byttehandelen
Uttalelsene til Ian Wright står i sterk kontrast til det Paul Merson, en annen tidligere Arsenal-profil, mener om saken.

– Å selge Sánchez og motta Mkhitaryan i retur er en god avtale, slo Merson fast til Sky Sports News tidligere denne uken.

– Jeg mener helt ærlig at Mkhitarjan er en av de beste spillerne i Premier League. Det er bare selvtilliten som har fått seg en smell i Manchester United. Dersom Arsenal kan få ham tilbake i formen han viste i Borussia Dortmund vil de få en av de beste spillerne i ligaen. Det vil være en svært god avtale, konkluderte Merson.

TV 2-ekspert Trevor Morley virker å imidlertid å være mest enig med Ian Wright.

– De mister Sanchez, og kanskje Özil. Hvis de ikke får til noen utrolige signeringer i januar, klarer jeg ikke å se at de kommer i nærheten av topp fire. Det er slutten på en æra for meg. Det er for mye usikkerhet. Selv om de har mye skader, så er det laget der sannsynligvis det verste Arsenal-laget jeg har sett på lang tid, sa han i Premier League-studio.