Johaug om Petter Northug: – Vil savne å se ham i OL

GLADE DAGER: Therese Johaug vil savne å se Northug i OL. Og håper han får en siste sjanse til å kvalifisere seg til lekene.
GLADE DAGER: Therese Johaug vil savne å se Northug i OL. Og håper han får en siste sjanse til å kvalifisere seg til lekene. Foto: Pedersen, Terje
Therese Johaug føler med både Petter Northug og Ole Einar Bjørndalen.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Therese Johaug har endelig forsonet seg med at hun selv ikke får delta i OL.

Derfor føler hun voldsomt med både Petter Northug, og Ole Einar Bjørndalen som i likhet med henne selv begge ser ut til å bli tv-tittere under lekene i Sør-Korea.

– Ja, som TV-seer vi jeg savne dem. De har skapt store idrettsøyeblikk, og er store forbilder for meg. Så jeg krysser fingre for at at det kanskje kan komme seg dit for å gå likevel, sier hun.

Vil se langrennsøvelsene

Men det blir neppe en realitet. IOC stengte i dag endelig døra for Bjørndalen, mens det nå spekuleres i om Skiforbundet kanskje vil gi Northug et slags wild card som 12.mann i troppen. Etter det TV 2 erfarer, er Northug uansett lite motivert for å reise som turist til OL. Og selv følte han mulighetene til å komme i mesterskapsform til OL røyk da han ble vraket til Tour de Ski.

For Johaugs del tok det tid å fordøye den endelige dopingdommen på 18 måneder som gjorde at hun mistet muligheten til å delta i OL.

– Det blir litt rart ikke å være der. Men samtidig har jeg forberedt meg lenge på at jeg ikke kommer til å delta, så jeg må bare se framover. Jeg kommer til å følge med på TV. Jeg har jo tross alt hele det gamle laget mitt der, og gode venninner som skal delta.

– Så du dropper ikke TV-sendingene på trass?

– Nei, nei. Jeg kommer nok til å se det jeg har lyst til å se, litt etter når det passer.

Langt nede

Johaug forteller at det tok en god stund før hun orket å ta opp den harde treningene etter at CAS økte dopingdommen fra 14 til 18 måneder.

– Det sa bare stopp en dag, og jeg har brukt tiden min godt fram til jul. Det var bra for huggu å ha hverdager uten noen planer, forteller hun.

– Hva gjorde du?

– Jeg trente litt, og så jobbet jeg en del med merkevaren min Johaug.

– Ni til fire-jobb?

– Ja, he, he. Det var nesten det. Det var viktig for meg å få koblet av hele skisirkuset. Det gjør at jeg nå kan starte opptreningen til neste sesong med helt blanke ark.

I går var hun på en ny sponsorjobb der hun signerte den offisielle OL-seddelen fra Sør-Korea på et arrangement i regi av Samlerhuset. På seddelen skrev hun "I´ll be back".

– Kan vi forvente at du kommer rett tilbake på det nivået du har vært?

– Det er litt tidlig å snakke om målsettinger, men jeg har helt klart en drøm om å stå øverst på pallen igjen.

Mistet idrettsgleden

For i oppbyggingen mot et comeback har det vært fundamentale ting som har vært det aller viktigste for Johaug.

– Idrettsgleden er nok ikke det den en gang var for meg, sier hun.

– Fordi?

– Fordi jeg har vært gjennom det jeg har vært i de siste. Det er viktig at jeg finner tilbake til den. Nå føler jeg i alle fall det er tid for å se framover, og så får vi ta resultater og målsettinger når den tid kommer.

Avtalen med Samlerhuset er bare én av mange sponsoravtaler som Johaug har fått tilbud om mens hun har sonet dopingstraffen. Hun forteller at hun bare møter positivt innstilte mennesker, og derfor ikke frykter noen negative reaksjoner når hun gjør comeback i november.

– Jeg har bare opplevd støtte fra det norske folk, og det har vært utrolig viktig for meg i denne perioden.

– Så det har ikke vært noen mishagsytringer?

– Nei, jeg har ikke opplevd det. Men samtidig veg vet at det er folk som støtter deg, og noen som er mer negative. Sånn som det alltid er i livet.

– Så du er forberedt på alt?

– Ja, det er jeg. Men jeg står godt i meg selv, og er trygg på den jeg er.

Lik TV 2 Sporten på Facebook