Slovenias håndballforbund vurderer å trekke laget fra håndball-EM etter at Det europeiske håndballforbundet (EHF) tirsdag avviste protesten som ble lagt inn etter mandagens møte med Tyskland.

Samtidig opplyser forbundet på sine nettsider at man ser på muligheten for å gå til rettslige skritt mot EHF og å klage avgjørelsen inn for Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

Det skriver de på sine egne nettsider.

Mener regeltolkingen er feil

Slovenerne er svært misfornøyde med avslutningen på oppgjøret, som ble av det svært dramatiske slaget. Da sluttsignalet lød jublet Slovenia for 25-24-seier, men etter fire minutters gjennomgang av videobilder fra avslutningen ble Tyskland tildelt straffekast og kunne utligne til 25-25.

Bakgrunnen for straffekastet var at en slovensk spiller, Blaz Blagotinsek, hindret tyskerne å sette i gang spillet etter at Slovenia hadde tatt ledelsen med 25-24. Da gjensto det sju sekunder av kampen.

Dommerne valgte å vise ut Blagotinsek og tildelte samtidig Tyskland straffekast.

Slovenia la inn en protest mot den vurderingen, men fikk ikke medhold av EHF.

– Blaz Blagotinsek skulle utvises i to minutter, og så skulle man ha spilt situasjonen på nytt, hevder det slovenske håndballforbundet på sine nettsider.

– Vurderer å reise hjem

Forbundet med dommerduoen tok en avgjørelse som var i strid med det gjeldende reglementet.

EHF avviste protesten med den begrunnelse at det ikke er mulig å omgjøre en avgjørelse som fattes av dommerne i kamp. Den forklaringen kjøper ikke slovenerne.

– Vi vurderer å reise hjem, sier Goran Cvijic, generalsekretær i det slovenske håndballforbundet, til avisa Dnevnik.