I RED BULL-STALLEN: Nora Mørk.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
I RED BULL-STALLEN: Nora Mørk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Nora Mørk har signert avtale med Red Bull

– Har en personlighet som vi anser som en god match til Red Bull.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Red Bull til TV 2.

Mørk har derfor blitt en del av energidrikkprodusentens sponsorportefølje, en portefølje som allerede består av kjente navn som Henrik Kristoffersen, Aksel Lund Svindal og Petter Northug.

Reklamerer for Red Bull i sosiale medier

Det blir bekreftet i en periode hvor det stormer både rundt Mørk og håndballforbundet.

Og TV 2 vet at kommunikasjonen mellom partene angående en Red Bull-avtale heller ikke har vært helt uproblematisk.

– Nora Mørk er en talentfull håndballutøver med bein i nesa, og har en personlighet som vi anser som en god match til merkevaren Red Bull. Vi ønsker å gi Nora vinger på karriereveien, og detaljene rundt samarbeidet er et privat anliggende mellom oss og utøveren, opplyser Red Bull.

Mørk har ved flere anledninger den siste tiden reklamert for Red Bull på sin Instagram-konto (se i bunnen av saken).

Red Bull vil ikke svare på når avtalen ble inngått, hvor langt den strekker seg, hva den innebærer, eller om det er forskjell på avtalen Mørk har og de Kristoffersen, Lund Svindal et cetera har.

De vil heller ikke svare på hvordan forbundet har reagert på avtalen, og viser til Mørk eller forbundet for øvrige spørsmål.

Måtte fjerne Instastory-bilde

TV 2 har vært i kontakt med far Morten Mørk, men han vil ikke kommentere saken i dag.

Det gjør imidlertid håndballforbundet.

– Den er regulert i det hun har som Györ-spiller, så det er ukjent hvilken type avtale hun har. Hun kan fint ha den avtalen som spiller i Györ. Men da er det som Györ-spiller og de rettighetene knyttet til det som Györ-spiller, opplyser forbundet til TV 2.

– Er det riktig forstått at det har vært litt utfordringer rundt den avtalen?

– Det har i all hovedsak vært uproblematisk, med unntak av én situasjon med et bilde som ble postet på Instastory som var litt uheldig. Det ga vi en tilbakemelding på, så det ble det ryddet opp i. Utover det har det ikke vært noe problem. Vi har våre partnere, og vi har ikke avtale med Red Bull i Norge. Hun kan ikke promotere Red Bull som landslagsspiller, forklarer forbundet, og legger til:

– Norges Håndballforbund tegner avtaler ut i fra det verdigrunnlag og den profilen vi ønsker å ha, og som reflekterer utøvermassen vår. To tredjedeler av den er 17 år og yngre. Så vi vil ikke tegne noen avtale med Red Bull som partner i Norge

Annonse | Thanks, @redbull 💙❤️

Et innlegg delt av Nora Mørk's Official Instagram (@noramrk_9)