VURDERER Å BLI: Henrikh Mkhitarjan er usikker på om han vil forlate Manchester United.
VURDERER Å BLI: Henrikh Mkhitarjan er usikker på om han vil forlate Manchester United. Foto: Andrew Yates

BBC: Mkhitaryan vegrer seg for å gå til Arsenal

Alexis Sánchez skal være enig om sin personlige kontrakt med Manchester United. Men de siste brikkene gjenstår før overgangen kan bli fullført, ifølge engelske medier.

Arsenal skal ha takket ja til å motta Manchester Uniteds 28 år gamle midtbanespiller Henrikh Mkhitaryan som en del av overgangsavtalen for superstjernen Alexis Sánchez, melder flere engelske medier.

Ifølge BBC, som siterer sentrale kilder både på Emirates og Old Trafford, skal Sánchez nå ha blitt enig om sin personlige kontrakt med Manchester United.

Det skal imidlertid ikke være enighet om overgangssummen og om Mkhitaryan vil gå motsatt vei som en del av handelen.

Manchester United-spillerens agent, Mino Raiola, bekrefter overfor den engelske avisen The Times at det ikke blir noen handel dersom Henrikh Mkhitaryan ikke vil til Arsenal.

– Manchester United vil ikke signere Sánchez dersom Mkhi ikke blir enig med Arsenal. Sánchez er en del av Mkhi-overgangen, ikke omvendt, sier han til The Times.

– Vurderer å bli på Old Trafford
Henrikh Mkhitaryan skal være i tenkeboksen og ønsker ikke å forhaste seg, skriver flere ulike engelske medier.

Armeneren, som også var på ønskelisten til Arsenal i 2016, krever ikke selv å forlate Manchester United. 28-åringen selv skal ha gitt uttrykk for at han ønsker å fortsette i Manchester United og kjempe om en plass i José Mourinhos startoppstilling, forteller kilder nær den offensive midtbanespilleren til BBC.

Ekspertene er imidlertid samstemte i at Arsenal gjør en god handel om partene blir enige og Henrikh Mkhitaryan går motsatt vei i handelen.

– Men det beste for Arsenal ville selvsagt vært å beholde Sánchez. Når det er sagt, så vil det nok være greit for Arsenal å få avklart dette med Sánchez og komme seg videre. Dersom Henrikh Mkhitaryan kommer som en del av overgangen vil det være et greit plaster på såret for Arsenal. I januarvinduet er det vanskelig å få de beste spillerne, poengterer TV 2-ekspert Petter Myhre.

– En av de beste i Premier League
Han tror en Sánchez i form vil gå rett inn i startoppstillingen til Manchester United.

– Sánchez er en av de beste offensive spillerne i Premier Leauge, og ville gått inn og forsterket stort sett alle topp seks-lagene i ligaen, sa Myhre til TV 2 Sporten mandag, og la til:

– José Mourinho har jo hatt som vane å kjøpe dyrt i sommervinduet, men jeg er ikke overrasket over at han forsøker seg på Sánchez når muligheten nå byr seg. Med Sánchez får de en annen spillertype enn de har hatt. Mourinho har jo brukt både Martial og Rashford på kant, men skulle de få Sánchez, så får de en spiller som trives enda bedre i den posisjonen. Det vil være en meget god handel for Manchester United, mente han.

Ekspertkollega Brede Hangeland enig.

– Det blir mer ved på bålet. Sánchez til United vil være perfekt for Mourinho. Han trenger den spilleren med x-faktor helt der fremme som leverer igjen og igjen på høyt nivå, sa Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio.