BEKREFTER: Håndballpresidenten bekrefter at herrespillere på landslaget fikk bildene av Nora Mørk.
BEKREFTER: Håndballpresidenten bekrefter at herrespillere på landslaget fikk bildene av Nora Mørk. Foto: Butt, Mariam

Håndballpresidenten bekrefter: – Noen herrespillere hadde bildene på telefonen og omtalte dem seg i mellom

Håndballgutta får ikke munnkurv etter at Nora Mørk-saken slo ned tirsdag. NHF-president Kåre Geir Lio står på at forbundet har håndtert saken grundig.

VG meldte at private bilder av Mørk skal ha blitt spredt av to spillere på herrelandslaget.

Mørk er meget kritisk til hvordan Håndballforbundet har håndtert saken.

Håndballpresident Kåre Geir Lio bekrefter overfor TV 2 Sporten at noen spillere på herrelandslaget har fått de private bildene av Nora Mørk på sin telefon.

– Vi har behandlet denne saken best mulig. Vi har hatt møter med herrespillerne og det var noen spillere som hadde fått bildene på telefonen, og det ble omtalt mellom dem, og de ble slettet. Mer fikk vi ikke gjort noe med, sier Kåre Geir Lio til TV 2 Sporten.

– Har dere forfulgt saken inn mot herrelandslagsspillerne?

– Vi har spurt spillerne på herrelandslaget og det var noen som hadde fått bildene på sin telefon. Det ble omtalt mellom seg, og så slettet. Det er det vi vet, svarer håndballpresidenten, og legger til:

– Det jeg kan si med sikkerhet er at spillerne på herrelandslaget støtter Nora Mørk, og det har Bjarte Myrhol videreformidlet til Nora. Jeg kan forsikre Nora om at ingen spillere på herrelandslaget vil hun noe vondt, sier han.

– Så dere går ikke videre med saken?

– Da går vi inn i en etterforskning, og det har vi verken kompetanse og muligheten til å gjøre. Det er en oppgave for politiet, svarer Lio.

– Beklager hvis Nora opplever det annerledes
Han forsikrer Nora Mørk om at de har behandlet saken etter beste evne.

– Det jeg kan si er at vi har behandlet saken grundig i styremøter, og involvert eksterne, og gjort alt vi kan for å behandle saken på ordentlig vis. Vi beklager hvis Nora opplever det annerledes, sier Kåre Geir Lio.

– Nora var fornøyd med den støtten hun fikk fra landslagsledelsen i den tidligere fasen og rundt forberedelsene til VM. Men hun er ikke fornøyd med styret, og meg, i denne saken. Hun ville ha en offentlig beklagelse og det diskuterte vi nøye. Derfor har vi lagt frem en offentlig beklagelse, sier han.

Saken kommer til på prege den norske EM-leiren i dagene som kommer.

– De guttene der er gutter som har vært ute en vinterdag før. De kan stå i gode og dårlige dager. Dette er en sak de må håndtere. Slik er det bare i livet noen ganger, sier Lio.

Her er brevet fra Håndballforbundet.

Fritt
– Vi legger ikke noen munnkurv på folks opplevelser og følelser i denne saken. Men jeg regner med at de (spillerne) kommer til å be om å få konsentrere seg om håndballen.

– Dere får tøff kritikk fra Mørk. Føler du at noe av den er berettiget og treffer dere?

– Vi har gjort så godt vi kunne og behandlet saken i styret i mange, mange timer. Den er jobbet med siden november. Vi har kontaktet Norges Idrettsforbund for råd. At vi ikke har tatt dette på alvor, ikke jobbet fort nok og ikke gjort det vi synes vi burde, stemmer ikke det. Vi har heller aldri ment å skjerme noen eller skjule noe.

– I følgebrevet til beklagelsen til Nora fra håndballstyret, står det at vi ikke har problemer med at saken blir offentlig dersom Nora velger det, sier Kåre Geir Lio.

Norge møter Østerrike i EM-kamp tirsdag kveld.

(©NTB/TV 2)