TIL ARSENAL? Det ryktes om en byttehandel mellom Manchester United og Arsenal.
TIL ARSENAL? Det ryktes om en byttehandel mellom Manchester United og Arsenal.

Hyller Arsenals potensielle byttehandel: – De får en av ligaens beste spillere

Men TV 2-ekspert mener Manchester United vil gjøre den beste handelen dersom bytteavtalen blir en realitet.

Arsenal skal ha takket ja til å motta Manchester Uniteds 28 år gamle midtbanespiller Henrikh Mkhitarjan som en del av overgangsavtalen for superstjernen Alexis Sánchez.

Dermed tyder alt på at den 29 år gamle chileneren blir Manchester United-spiller i løpet av januar, melder The Guardian.

Det gleder den tidligere Arsenal-profilen Paul Merson.

– Å selge Sánchez og motta Mkhitarjan i retur er en god avtale, sier Merson til Sky Sports News.

Før han forklarer hvorfor:

– Jeg mener helt ærlig at Mkhitarjan er en av de beste spillerne i Premier League. Det er bare selvtilliten som har fått seg en smell i Manchester United. Dersom Arsenal kan få ham tilbake i formen han viste i Borussia Dortmund vil de få en av de beste spillerne i ligaen. Det vil være en svært god avtale, konkluderer Merson.

– Manchester United vil gjøre den beste handelen
TV 2-ekspert Petter Myhre er ikke helt uenig med Merson.

– Men det beste for Arsenal ville selvsagt vært å beholde Sánchez. Når det er sagt, så vil det nok være greit for Arsenal å få avklart dette med Sánchez og komme seg videre. Dersom Mkhitarjan kommer som en del av overgangen vil det være et greit plaster på såret for Arsenal. I januarvinduet er det vanskelig å få de beste spillerne, poengterer Myhre.

Premier League-eksperten mener imidlertid at Manchester United gjør den beste handelen dersom klubben makter å sikre seg Sánchez.

– Sánchez er en av de beste offensive spillerne i Premier Leauge, og ville gått inn og forsterket stort sett alle topp seks-lagene i ligaen, sier Myhre, og legger til:

– José Mourinho har jo hatt som vane å kjøpe dyrt i sommervinduet, men jeg er ikke overrasket over at han forsøker seg på Sánchez når muligheten nå byr seg. Med Sánchez får de en annen spillertype enn de har hatt. Mourinho har jo brukt både Martial og Rashford på kant, men skulle de få Sánchez, så får de en spiller som trives enda bedre i den posisjonen. Det vil være en meget god handel for Manchester United, mener han.

– Arsenal kan bli en middelmådighet
Merson, som spilte for Arsenal fra 1985 til 1998, innrømmer at han liker dårlig at bade Sánchez og Mesut Özil ryktes å være på vei bort fra klubben.

– Dersom Sánchez og Özil går, så vil Arsenal ikke lenger ha store stjerner. Hvem vil fansen kjøpe draktene til om de to forlater klubben? Alle draktene de selger har deres navn på, sier han.

Han frykter at Arsenal blir en middelmådighet dersom London-klubben fortsetter å kvitte seg med de beste spillerne.

– Det er ikke bare Sánchez og Özils kontrakter som snart går ut. Dersom Arsenal ikke løser disse problemene så kan de bli en middelmådighet neste sesong. Med all respekt for en klubb som Everton, Arsenal kan ende dit at de ikke lenger kjemper om en topp fire-plassering, men om en sjuendeplass på tabellen, sukker han.