TILBAKE PÅ ØVERSTE NIVÅ: Paul Lambert er tilbake i engelsk fotballs gjeveste selskap.
TILBAKE PÅ ØVERSTE NIVÅ: Paul Lambert er tilbake i engelsk fotballs gjeveste selskap. Foto: Oli Scarff

Premier League-klubb bekrefter ansettelse av ny manager

Paul Lambert skal prøve å redde Stoke fra nedrykk.

Se Manchester United-Stoke på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo mandag 21.00!

Paul Lambert er tilbake i Premier League.

48-åringen, som har trent både Norwich og Aston Villa i engelsk fotballs øverste divisjon, har fått jobben med å redde Stoke.

Skotten overtar etter Mark Hughes. Det bekrefter Premier League-klubben på sine hjemmesider mandag.

Lambert har skrevet under en 2,5-årskontrakt og vil starte i jobben tirsdag. Dermed sitter han på tribunen i kveldens kamp mot Manchester United.

– Paul imponerte oss ved sin kunnskap om vår tropp, og har en klar plan for hvordan han skal forbedre resultatene våre, sier klubbens styreformann Peter Coates.

Forrige managerjobb var Wolves
Stoke ligger på 18. plass i Premier League, og har kun vunnet én av sine siste sju ligakamper. I tillegg røk de ut av FA-cupen mot League Two-klubben Coventry i tredje runde.

Lambert rykket opp to divisjoner og tok Norwich til Premier League i 2011, for så å overta Aston Villa. Der ble han værende 2,5 sesong, før han fikk sparken i februar 2015. Siden den tid har han også vært manager for Blackburn og Wolverhampton på nivå to. Sistnevnte jobb forlot han i fjor sommer etter å ha endt på 15. plass i Championship.

TV 2s-ekspert: – Passer til spillertypene
Petter Myhre mener kombinasjonen kan være god for pottemakerne.

– De får inn en manager som har erfaring fra ligaen, og som i utgangspunktet ønsker å spille litt ball. Det kan være greit med tanke på de spillertypene Mark Hughes kjøpte. Sånn sett vil det ikke bli en krasj stilmessig, sier han.

TV 2s Premier League-ekspert mener uansett det er vanskelig å si hvorvidt dette vil gi den suksessen Stoke åpenbart trenger.

– For meg er det en helt ok signering. Det er samtidig ofte vanskelig å dømme slikt på forhånd, men sånn umiddelbart tenker jeg at Lambert og Stoke er en ok match, sier han.