– Han gjorde den gesten på grunn av hudfargen min

FA etterforsker rasismeanklager mot Jay Rodriguez.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hendelsen i vinduet øverst!

FA har åpnet sak mot West Bromwich-angriper Jay Rodriguez, etter å ha blitt anklaget for rasistiske bemerkninger mot Brighton-forsvarer Gaëtan Bong.

Det melder den britiske avisen The Guardian.

TV-bildene viser at Rodriguez holder seg foran nesen samtidig som han sier noe til Bong etter de to hadde hatt et lite sammenstøt i feltet.

Selv har fransk-kamerunske Bong snakket ut om situasjonen i et intervju med den franske TV-kanalen SFR Sport, gjengitt av Get French Football News.

– Jay Rodriguez var rasistisk mot meg. Jeg håper det blir sanksjoner. Han gjorde den gesten på grunn av hudfargen min. Ordene han sa til meg kan jeg ikke repetere på TV, fordi de var grusomme og uakseptable, sier Bong.

Begge lags managere ble konfrontert med anklagene etter West Bromwichs 2-0-seier.

– Gaëtan Bong har rapportert Jay Rodriguez for noe som er blitt sagt til ham. Det er blitt håndtert korrekt av dommeren. Han er klar over påstandene, og dette vil gå til FA, sa Brighton-manager Chris Hughton etter kamp.

– Det er blitt fremmet en påstand fra Brighton-backen overfor dommeren, og den går til FA. Jeg kan kun snakke på vegne av meg selv, og jeg har ikke sett situasjonen, men slik jeg kjenner Jay Rodriguez finner jeg for å være ærlig dette vanskelig å forstå. Han hevder at påstanden, uansett hva den er, er usann, sa WBA-manager Alan Pardew etter kamp.