Cech-tabbe og suser da Bournemouth snudde og vant mot Arsenal

Først feilberegnet Petr Cech da hjemmelaget utlignet, før Jordon Ibe dunket inn 2-1-målet i historisk Bournemouth-triumf.

Se høydepunktene fra oppgjøret i vinduet øverst!

Bournemouth-Arsenal 2-1

Arsenal - uten en Alexis Sanchez som ble holdt hjemme i lys av en potensielt nærstående overgang - gikk på en smell og tapte borte mot Bournemouth i Premier League søndag.

Héctor Bellerín sendte Arsène Wengers menn foran like etter pause, men to kjappe mål i løpet av fem minutter rundt 20 minutter før slutt fra Callum Wilson og Jordon Ibe snudde kampen for vertene.

På det første målet feilberegnet Petr Cech voldsomt, mens 2-1-målet var en real suser fra Ibe som med sin første scoring for klubben sørget for at Bournemouth for første gang i klubbens eksistens slo Arsenal.

– De sliter borte, og de seiler litt akterut i topp fire-kampen, konkluderte TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller etter kampslutt.

Wilshere fikk skryt i pausen
Alle scoringene kom altså etter hvilen, men også i 1. omgang hadde begge lag muligheter i det TV 2s eksperter, til tross for at det stod 0-0, omtalte som «en herlig omgang».

Blant dem som fikk mest skryt var Jack Wilshere, som som forventet hadde ristet av seg skaden han pådro seg i midtuken mot Chelsea.

– Han virker rett og slett robust og komfortabel. Det er kult, frekt og show å se på, og det er effektivt med et sluttprodukt, skrøt Erik Thorstvedt.

Rent sjansemessig så hadde også Arsenal de farligste varianten. Ainsley Maitland-Niles skjøt i tverrliggeren etter rundt sju minutter - med Arsenals tolvte aliminiumstreff denne sesongen -, mens Danny Welbeck tvang fram det beste i Asmir Begovic da han fikk slengt ut en fot etter drøye halvtimen.

På den påfølgende corneren slet Skhodran Mustafi seg nesten fri fra Steve Cook, men ballen gikk via sistnevntes rygg og til nytt hjørnespark. Reprisene viste at Bournemouth-forsvareren hadde et godt tak rundt Arsenals tysker.

På motsatt side måtte så Calum Chambers bruke hele seg til å blokkere da Ryan Fraser forsøkte seg fem minutter før hvilen.

– Han kaster seg inn på engelsk midtstoppervis og blokkerer. Det er en deilig følelse, sa Brede Hangeland.

TV 2s eksperter mente Bournemouth ble snytt for straffe
Lagene gikk dermed til pause på 0-0, men TV 2s eksperter mente at Bournemouth ble snytt for straffespark snaut ti minutter før hvilen.

– Den går så langt gennom luftne før den treffer Iwobi i armen. Vanligvis er jeg imot at det blåses på sånt inne i feltet, men når avstanden er så stor og den treffer rett i armen, så er det klart straffespark, sa Erik Thorstvedt.

– Hva er det han driver med? Det ser jo så klønete ut! spurte Jan-Henrik Børslid.

– Hva er det dommerne driver med? Det er jo fri sikt! sa Brede Hangeland.

VIDEO: Se situasjonen her!

Vakker Iwobi-pasning foret Belleríns 1-0-mål
Seks minutter etter pause kom scoringen. En vakker pasning fra Alex Iwobi fant Héctor Bellerín i bakrommet, og alene med Asmir Begovic satte spanjolen 1-0 i nettet via keeperens hanske.

– Se på den pasningen. Det er et nydelig angrep av bortelaget. Man kan si mye stygt om valg og utførelse fra Alex Iwobi i denne kampen, men dette gjør han så bra, sa TV 2s kommentator Simen Stamsø Møller.

Cech feilberegnet da utligningen kom
På motsatt side forsøkte vertene raskt å skape balanse ved flere anledninger, men verken Ryan Frasers forsøk fra distanse eller Jordon Ibes driblerier med et påfølgende skudd fra kloss hold skapte større problemer enn at Petr Cech enkelt kunne plukke ballen opp.

Tjue minutter før full tid skulle de dog få uttelling. På et herlig innlegg fra Fraser feilberegnet Cech fullstendig, og Callum Wilson stakk fram foten akkurat foran burvokteren. Det var nok til å utmanøvrere Arsenals bakerste ledd fullstendig, og dermed stod det 1-1.

– Man kan jo spørre. Trenger han å komme ut der? spurte kommentator Stamsø-Møller.

– Man kan sette spørsmålstegn ved keeperspillet, sa Brede Hangeland i studio etter kampslutt.

Ibe matchvinner med sitt første Bournemouth-mål
Snaut fem minutter (283 sekunder, for å være OptaJoe-nøyaktig) senere satt ballen i nettet bak Cech på ny. Målscoreren fra det første målet, Wilson, lurte offsidefellen, og kontrollerte ballen elegant med Chambers i ryggen. Deretter ble hans vippetouch til en perfekt målgivende pasning til Jordon Ibe, som dunket 2-1 i nettet på resolutt vis.

Det var kantspillerens første scoring for Bournemouth noensinne, og kun hans andre scoring i Premier League-karrieren. Det forrige ligamålet til 22-åringen kom for Liverpool mot WBA i mai 2016.

Bournemouth fikk kjørt seg etter snuoperasjonen, men de store sjansene uteble for gjestene som jaget utligning. Vertene hadde aldri før i sin klubbhistorie slått Arsenal, og kjempet på for å beholde skalpen.

Da Granit Xhaka ladet kanonen 15 sekunder før ordinær tid var omme, holdt nok mange på tribunen pusten, men sveitserens avslutning skled av foten og ble til et skudd som gikk et stykke til side for mål. Det ble også det siste forsøket, og dermed tapte Arsenal igjen.

Wilson kåret til banens beste mot Arsenal

Arsenal har kun vunnet to av de siste ni kampene sine i Premier League
De røde fra Nord-London har kunnet vunnet to av sine siste ni kamper i Premier League, og tatt elleve av 27 potensielle poeng i denne perioden.

– Det er masse problemer i Arsenal akkurat nå, konkluderte Hangeland.

Tapet betyr også at storklubben har tapt sine tre siste kamper i Premier League som Alexis Sanchez ikke har vært del av. Både 0-1 mot Stoke, 1-2 mot Watford og dagens 1-2-tap kom uten chileneren. TV 2s ekspert tror Arsenals manager har en viktig vår foran seg.

– Wenger kommer til å fortsette ut sesongen uansett, men hvis de skulle nå gå hen og avslutte en sesong uten pokaler og uten topp fire igjen, er det veldig vanskelig å gå på en ny sesong, sa Erik Thorstvedt.

For Bournemouths del betyr tre poeng at de tar store steg i bunnstriden. Eddie Howes lag startet dagen plassen over streken, men er nå oppe på 13. plass. En skadet Joshua King var for øvrig ikke i kamptroppen.