TV 2s ekspert tror Wenger-æraen er over

Trevor Morley mener søndagens Arsenal-lag er «det verste på lenge».

Se TV 2s eksperter gi sin vurdering av Arsène Wenger i vinduet øverst!

Bournemouth-Arsenal 2-1

Arsenal sakker akterut i kampen om topp fire-plassene i Premier League, etter søndagens 1-2-tap mot Bournemouth på bortebane.

TV 2s eksperter tror Arsène Wenger får en meget tøff tid fremover, og går faktisk så langt som å spå at franskmannens tid på Emirates er over før neste sesong.

– Sitter vi med en følelse at det er sluttkjørt? At det blir med denne sesongen? spurte programleder Jan-Henrik Børslid i programmet Fotballkveld England søndag kveld.

– Jeg tror det. De har vært så stabile i 20 år, med å komme seg til Mesterligaen og gjennom gruppespillet der. Nå er den stabiliteten plutselig borte. De vil virkelig slite med å komme til Mesterligaen denne sesongen, svarte Trevor Morley.

Se TV 2s eksperter gi sin vurdering av Arsène Wenger i vinduet øverst!

Morley: – Slutten på en æra
TV 2s ekspert og tidligere Premier League-spiss Morley, som faktisk i en periode etter karriereslutt jobbet som speider for nettopp Arsenal, tror Wenger må foreta seg noe radikalt i kjølvannet av at i hvert fall Alexis Sanchez ser ut til å være på vei ut av Emirates-portene med det første.

– De mister Sanchez, og kanskje Özil. Hvis de ikke får til noen utrolige signeringer i januar, klarer jeg ikke å se at de kommer i nærheten av topp fire. Det er slutten på en æra for meg. Det er for mye usikkerhet. Selv om de har mye skader, så er det laget der sannsynligvis det verste Arsenal-laget jeg har sett på lang tid, sa han.

Hangeland: – Har han råd til å vente til i sommer? Da er han kanskje ute
Brede Hangeland er enig med sin kollega, og stiller flere spørsmål som dreier rundt det samme tema.

– Skadelisten er som vanlig lang. Sanchez forsvinner etter alle solemerker fra klubben, og da må en anta at Özil gjør det samme. Welbeck og Iwobi er ikke på nivå. Dette er viktige tider for Arsène Wenger, altså. Det er åtte poeng opp til topp fire, og det er vanskelig å ta igjen åtte poeng på de lagene foran der . Kan han forsterke nå i januar? Har han råd til å vente til i sommer? Da er han kanskje ute av managerstolen, konkluderte den tidligere Premier League-stopperen.

Også Hangeland bemerket at kvaliteten i Arsenal-laget ikke er det man er vant til å se fra den sorten, fra et lag som bortsett fra forrige sesongs 5. plass har vært vant til å sementere en av topplassene i Premier League.

– Det laget i dag var et «middels pluss-Premier League-lag». Det blir tøft for Wenger, med mindre han henter opp noe helt spesielt fra «transfer-hatten» nå, sa Hangeland.

Thorstvedt: – Veldig vanskelig å gå på en ny sesong uten topp fire igjen
Arsenal har kun vunnet to av de siste ni kampene sine i Premier League, og tatt elleve av 27 potensielle poeng i denne perioden.

– Det er masse problemer i Arsenal akkurat nå, konkluderte Hangeland allerede umiddelbart etter kampslutt på Vitality Stadium søndag.

Legger en til at man i de tre siste kampene sine uten Alexis Sanchez, som ser ut til å være på vei bort med det aller første, har tapt 0-1 mot Stoke, 1-2 mot Watford og sist altså 1-2 mot Bournemouth, skjønner man at noe må skje for at vinden skal snu i Nord-London.

– Wenger kommer til å fortsette ut sesongen uansett, men hvis de skulle nå gå hen og avslutte en sesong uten pokaler og uten topp fire igjen, er det veldig vanskelig å gå på en ny sesong, sa Erik Thorstvedt like etter kampslutt.

Kan gå «Manchester United-veien» til Champions League
Arsenal har selvsagt fremdeles muligheten til å ta igjen forspranget og sikre seg Champions League-deltakelse via en topp fire-plassering i Premier League. Etter 23 kamper er de nummer seks med 39 poeng. Lagene foran har 44 (Tottenham), 47 (Chelsea og Liverpool) og 50 (Manchester United). Opp til ligaleder Manchester City skiller hele 23 poeng. Det er - til stor underholdning for twitrere rundt om i verden - ett mindre enn det skiller til Swansea som ligger sist.

Om ikke Arsenal skulle klare å kvalifisere seg til Champions League-spill via ligaen, har de også sjansen til å gjøre som Manchester United gjorde forrige sesong. De kan nemlig vinne Europaligaen, og sikre seg en Champions League-billett på den måten. I neste runde venter svenske Östersund for nordlondonerne.

Les også: Östersund med stikk til Boblekåpe-Wenger