Sánchez ikke med i Arsenal-troppen - overgang nært forestående

Alexis Sánchez' dager i Arsenal virker omsider å være talte.

Blir det Manchester City eller Manchester United? Det er det som virker å være spørsmålet nå.

Allerede søndag formiddag kom det nemlig flere rapporter i britisk presse om at Alexis Sánchez ikke hadde dratt sammen med resten av Arsenal-troppen til bortekampen mot Bournemouth. Én time før kampstart ble meldingene bekreftet da navnet til Sánchez ikke var å spore i startelleveren eller på benken.

– Han er uklar. Situasjonen hans er ikke bestemt i noen retning. Derfor lot jeg ham være hjemme, sa Arsène Wenger forut for kampen.

Han fikk deretter spørsmål om dette betyr at chileneren er på vei bort fra Arsenal.

– Ja. Men ikke legg for mye i det, for jeg vet ikke selv hvilken vei det ender. Man vil fokusere på spillerne som er på banen, og som kan gjøre det bra for klubben, sa franskmannen.

Temaet ble selvsagt også behandlet i TV 2s Premier League-studio forut for kampstart.

– Hvis det er som dette, så er det nok fornuftig å la ham bli hjemme. Det er diskusjoner rundt hvordan han har hatt innflytelse på laget. Noen hevder han har hatt dårlig innflytelse, men han har levert i protokollen. Jeg tror Wenger er i en god posisjon til å ta en god avgjørelse rundt disse greiene her, sa Erik Thorstvedt.

Guardian er blant avisene som skriver at 29-åringen foretrekker en overgang til Manchester United der de økonomiske betingelsene skal være bedre enn i den lyseblå delen av byen.

Thorstvedt: – Veldig, veldig spennende
Angivelig skal United være villige til å betale 325 millioner kroner for Sánchez og gi ham en månedslønn på 4,3 millioner kroner.

– Det blir veldig, veldig spennende hvis det brygger seg opp til en duell mellom Manchester-lagene om hvor han faktisk ender opp. Og så tror jeg Arsenal skal være glad for at de kan få noen hundre millioner kroner for en spiller de kan miste gratis til sommeren. Det er verdt å ta med seg, sier TV 2-ekspert Thorstvedt.

Mirrors John Cross melder at fraværet søndag ikke skal ha sammenheng med en skade Sanchez. Han skriver i en Twitter-melding at chileneren trente sammen med laget i går, og at dette utelukkende handler om en nært forestående overgang.

José Mourinho lettet på sløret da han ble spurt om Sánchez på en pressekonferanse fredag.

– Vi mener det finnes spillere i fotball man bør signere om man har sjansen, enten det er januar, mars eller juli. Men om Alexis Sanchez sier jeg ingenting. Det eneste jeg kan si, er det samme som alle sier: Han er en fenomenal spiller, sa Mourinho.

Arsenal skal samtidig være interessert i Uniteds Henrikh Mkhitaryan - noe som kan bli en realitet om Sánchez går andre veien.

Sánchez' kontrakt med Arsenal går ut etter sesongen, og Arsène Wenger gikk fredag ut og bekreftet at man ikke har nådd frem i forsøket med å forlenge avtalen med stjernespilleren.

OPPDATERT: Arsenal tapte uten Sanchez - les og se video her

Se Bournemouth-Arsenal på TV 2 Sport Premium og Sumo kl. 14.30!