En scoring av Pablo Fornals tre minutter før full tid sikret lørdag Villarreal deres første borteseier over Real Madrid i serien.

For Real, som sliter i serien denne sesongen, var det deres andre hjemmetap på rad. Det forrige var 0-3 for Barcelona lille julaften. Ikke siden mai 2009 har klubben tapt to strake seriekamper hjemme.

– Krisen fortsetter, konstaterte hovedstadsavisen Marca etter kampen.

Normalt hjemmesterke Real Madrid avgitt poeng i fem av ti kamper på eget gress denne sesongen.

Real Madrid følte seg snytt for to straffespark før pause, blant annet da Cristiano Ronaldo kom i fin posisjon, men ble taklet i det han skulle avslutte angrepet.

Gjestene kom til Madrid helt uten respekt, og spesielt på kontringer skapte bortelaget flere muligheter.

Real Madrid intensiverte presset den siste halvtimen, men uten å skape altfor mange store sjanser. Enten sto Villarreals forsvar imot, eller så manglet Madrid fantasi.

Tidligere i uken ble det kjent at manager Zinedine Zidane har forlenget kontrakten til 2020, men han er likevel under sterkt press, og avisene er fulle av rykter om hans avgang.

Det er 16 poeng opp til Barcelona på tabelltoppen for fjerdeplasserte Real Madrid. De hvite gjør det verre enn under Rafa Benitez, som Zidane erstattet. Franskmannen har likevel vunnet åtte av ti mulige trofeer siden han tok over og virker å ha tillit hos klubbledelsen.

Zidane har fått lite hjelp av Cristiano Ronaldo denne sesongen. Superstjernen har bare fire scoringer i serien. Lørdag misbrukte han en rekke sjanser.

Underveis i kampen ble det buet flittig fra hjemmefansen, som er vant til langt bedre fotball enn de de er blitt servert denne seongen. Også etter kampslutt ble mishagsytringene øst over spillerne.

– Dett er Real Madrid. Vi kan ikke senke hodet. Vi må jobbe hardere enn noensinne. Både treneren og laget har fortjent den tilliten, sa en skuffet Nacho til Marca etter kampen.