Tottenham-Everton 4-0

Se målene i sammendraget øverst.

Everton var sjanseløse mot Tottenhams kollektive angrepsspill og Harry Kanes målteft og ble sendt hjem med 0-4 i bagasjen fra Wembley lørdag.

De blåkledde holdt noenlunde følge i førsteomgang med 0-1, men etter tre ytterligere baklengs i andreomgang var det en provosert manager Sam Allardyce som møtte pressen.

– Slik vi presterte i andreomgang var et sjokk. Jeg forventet en tøff kamp, men det var også ganske komfortabelt før pause. Det var overraskende å se kollapsen, sier Allardyce til BBC og sier mer til BT Sport:

Kastet inn håndkleet

Spurs' 2-0-mål var trolig en marginal offside, og Allardyce omtaler det som en «killer», men syns det som fulgte etterpå var sterkt kritikkverdig.

– Det gir oss ikke lov til å kaste inn håndkleet og ikke ta vårt defensive ansvar.

– Jeg er dypt skuffet over profesjonaliteten til spillerne mine i dag. Det er uhørt. Spill deg tilbake i kampen og vær profesjonell på det. Det er sjokkerende. Jeg har ikke sett noe slikt siden jeg kom hit. Jeg må sørge for at det ikke skjer igjen.

Briten mente også at laget hans må bli mer kjedelig, til tross for at laget hans hadde en helt tydelig defensiv kampplan.

Kritisk panel

– Det jeg mener er upassende å skylde på offsider og ikke ta ansvar for det som skjer på banen selv. Det er veldig lett å flytte det over på spillerne, sier TV 2s ekspert Brede Hangeland i Premier League-studio.

– Det er som han sier: «Jeg kom med en glimrende plan, og de utpå banen fulgte ikke planen min.» Det er klar tale, men det er en ansvarsfraskrivelse i med tanke på planen han har lagt, sier hans kollaga Erik Thorstvedt.

– Når de går 0-1 under så er de sjanseløse. Da må de prøve å score, men da blir det så store åpninger at de ryker. Han kan godt ønske seg noe mer fra spillerne, men han har en jobb å gjøre.

Allardyce har offentlig snakket om at han ønsker å signere Arsenals Theo Walcott, og fastholdt det etter tapet for Tottenham.

Premier League-studio tror ikke denne kampen var en god reklame for Liverpool-klubben.

– Om man skal bytte klubb, så er det en stor avgjørelse. Walcott trenger en endring, men når man ser på dette så må man tenke «er det dit jeg vil?», sier Erik Thorstvedt.