Denne sesongens to beste utforkjørere var i en egen klasse i legendariske Wengen. Uheldigvis for de med norske øyne var det Aksel Lund Svindal (35) som måtte gi tapt for sveitseren Beat Feuz med 18 hundredeler etter å ha kjørt nesten to og et halvt knallharde utforminutter.

Holdt på å krasje
Begge to leverte strålende kjøring i verdens lengste utforløype fra tidlige startnummer og endte på de to øverste trinnene på pallen.

Lund Svindal og Feuz har vunnet to renn hver i utfor denne sesongen. Nordmannen, som leder utforcupen, har vært på pallen hver eneste gang. Duoen blir uten tvil å regne med når medaljene skal deles ut i OL om én måned.

Det handler om marginer i utfor - det fikk Svindal erfare. 35-åringen har lagt ut et bilde på Instagram der han viser frem blå skrapemerker på hjelmen fra et av sikkerhetsnettene i løypen. Han viste også TV 2 hjelmen i målområdet.

– Jeg klarte å slå hodet i nettet på utgangen av Brüggli-S-en. Du ser ganske tydelig på hjelmen at den har vært borti noe. Det er blått nett, sier Svindal til TV 2.

Se sammenstøtet med sikkerhetsnettet og intervju med Svindal i videovinduet øverst på siden!

I inngangen til Svingen, som nå blir omtalt som Kernen-S, hadde Svindal en hastighet på 108,1 km/t.

– Det er egentlig en sving som ikke går an å kjøre i den hastigheten, sier Svindal.

– Hva gjør det med deg når du kjører og er borti med hodet?

– Du glemmer det, men du kjenner at det skjer. Jeg har samme strekene på skulderen, så du får deg en trøkk. Da er det historie, så du må bare kjøre videre.

Jansrud for langt bak
For Kjetil Jansrud ble det en dag å glemme. Vinstra-løperen gjorde flere småfeil underveis og endte til slutt ett sekund og 53 hundredeler bak Feuz på niendeplass.

Også Aleksander Aamodt Kilde fikk det tøft og endte til slutt to sekunder og 24 hundredeler bak på 17. plass.