Chelsea med poengtap - kometen kjeftet på Mahrez

Oppgjøret mellom de tre siste sesongers Premier League-mestere endte uten en vinner.

Se høydepunkter fra oppgjøret i vinduet øverst!

Chelsea-Leicester 0-0

Chelsea har vært et av de formlagene i Premier League de siste månedene, men avga poeng hjemme mot Leicester lørdag.

Antonio Contes menn var underlegne i hele 1. omgang, og til tross for bedring etter pause og en halv omgang i overtall etter gjestenes Ben Chilwells utvisning, endte det 0-0 på Stamford Bridge.

I Leicester-laget var Riyad Mahrez tilbake i det lekne slaget som så ham bli kåret til ligaens beste spiller for to sesonger tilbake, men den største snakkisen rundt hans navn etter kamp oppstod etter en situasjon i 2. omgangs åpningsminutter.

Algerieren gikk i bakken i feltet etter en situasjon der vertenes Andreas Christensen ikke hadde felt ham, og TV-bildene viste at en tydelig forbannet danske kjeftet på vingstjernen.

Se hendelsen i sammendraget i vinduet øverst!

– Du skal se på fallbevegelse i disse situasjonene. Han begynner å falle før Christensen er borti ham. Jeg mener han skulle hatt gult kort. Han går etter straffespark, sa TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland om situasjonen etter kamp.

BYTTET UT: Eden Hazard fikk kun spille 57 minutter på Stamford Bridge lørdag.
BYTTET UT: Eden Hazard fikk kun spille 57 minutter på Stamford Bridge lørdag. Foto: Peter Nicholls

Ett poeng til hvert lag gjør at Chelsea åpner opp for at de andre topplagene kan knipe innpå dem i kampen om Champions League-plassene, mens det for Leicesters del er kjærkomment med et sterkt bortepoeng på en vanskelig arena.

– De løp bedre og mer enn oss. Vi spilte mot en vanskelig motstander, kanskje den verste vi kunne gjort for øyeblikket. Det var en vanskelig kamp, og et rettferdig resultat, sa Antonio Conte etter kampslutt.

– Jeg vil tro de er skuffet over enkeltmannsprestasjoner. De er tannløse, og selv etter utvisningen klarer de ikke å score store sjanser, sa Brede Hangeland.

Blant dem som skuffet var Eden Hazard. Chelsea-stjernen ble byttet ut etter under en times spill.

– Jeg tror aldri jeg har sett Hazard dårligere. Selv under Mourinho. Det skal du få lov til, det er helt greit, men dette var tynt, sa Erik Thorstvedt.

Leicester dominerte før pause
Første omgang ble langt ifra det de fleste trolig hadde forutsett, da det var gjestene som kjørte kampen. For til tross for at dette var oppgjøret mellom de to lagene som mellom seg har sikret de tre siste ligatitlene i engelsk fotball, var Chelsea regnet for å være store favoritter.

I 1. omgang var det dog gjestene som var soleklart farligst. Leicester skapte nemlig flere halvsjanser, samt store muligheter for både Shinji Okazaki og Jamie Vardy. I tillegg var Wilfred Ndidi nære med en heading, men vertene slapp med skrekken ved alle tilfeller.

– Det er ikke noe moro for Chelseas forsvar. De settes på prøve gang på gang, sa kommentator Simen Stamsø Møller allerede da ti minutter var spilt.

Chelsea-kapteinen ut med skade
De første 25 minuttene hadde de for anledningen sortkledte gjestene skapt hele ti avslutningsmuligheter, og i et Chelsea-forsvar som såvidt hang med måtte også kaptein Gary Cahill forlate banen etter drøye halvtimen.

Men også med årets komet Andreas Christensen på banen fortsatte de blå å få kjørt seg, og Riyad Mahrez var blant annet farlig frempå ved flere anledninger. En overstegsfinte sendte Antonio Rüdiger fullstendig i pølseboden snaut ti minutter før hvilen, men hans knallharde innlegg langs bakken fant ikke veien til noen spillers fot.

Sjokkerende statistikk – aldri skjedd før i Abramovitsj-æraen
På motsatt side opplevde Álvaro Morata en frustrerende omgang på topp, og bortsett fra et flott raid som endte med en farlighet som Kasper Schmeichel reddet fra skrått hold etter drøye halvtimen, var spanjolen lite involvert.

– Både han og Hazard har vært nesten usynlige, sa TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland halvveis.

Chelsea fikk hele tolv avslutninger mot seg i 1. omgang, hvilket statistikk-ekspert Duncan Alexander, bedre kjent som OptaJoe, som var på besøk i TV 2s Premier League-studio, bet seg merke i. Flere har nemlig aldri Stamford Bridge-klubben fått mot seg i en 1. omgang på eget gress siden Roman Abramovitsj overtok klubben i 2003.

Mahrez ville ha straffe - så var han nære ved å score
Chelsea så ikke ut til å bedre seg i 2. omgangs startfase, og da Riyad Mahrez gikk i bakken etter å ha forsøkt å drible seg forbi Christensen, holdt hjemmefansen pusten. Dommer Mike Jones lot seg dog ikke overbevise.

Puel: – Vi spilte en fantastisk kamp

– Han kaster seg jo, Mahrez, konkluderte TV 2-kommentator Stamsø Møller da reprisene ble vist.

Like etter viste Riyad Mahrez seg fra et mer positivt hjørne da han løsnet skudd fra distanse, og ettersom suseren gikk via Christensen, satte den Thibait Courtois ut av spill. Heldigvis for belgieren og hjemmelaget gikk ballen like utenfor den venstre stolpen til den storvokste burvokter.

Hazard og Fàbregas byttet ut - så ble Leicester redusert til ti mann
Antonio Conte var langt ifra fornøyd med tingenes tilstand, og tok grep. Både Eden Hazard og Cesc Fàbregas ble byttet ut før timen var spilt, og erstattet av Pedro og Willian i det som ikke kan kalles annet enn drastiske grep all den tid italieneren allerede hadde benyttet det ene av sine tre bytter på Cahill.

Den umiddelbare bedringen uteble, men da Ben Chilwell fikk to kjappe gule kort i løpet av fem minutter rundt halvveis i omgangen, ble arbeidsforholdene enklere for vertene. Det siste kortet kom da Leicester-backen hevet foten i et taklingsforsøk på Victor Moses, og traff Chelsea-vingen over leggen.

– De fikk det siste røde kortet i 2017 og får det første i 2018, sa statistikk-Alexander i TV 2s studio etter kampslutt.

Leicester valgte å bytte inn Christian Fuchs på venstrebacken i Chilwells fravær, noe som gir vitsemakerne på de britiske øyer muligheten til å lansere følgende «oneliner» i kveldstimene lørdag: «Why was Chilwell sent off? For Fuchs' sake.»

Bakayoko var nære, men intet resultat
Chelsea fikk mer rom å spille i, og i tråd med at Leicester-beina ble mer og mer slitne dominerte vertene også mer og mer av banespillet. De enorme sjansene uteble dog, men Tiemoue Bakayoko misset på en stor en. Franskmannen fikk skyte fra rundt 16-meterstreken, men plasserte ballen like utenfor målet til Kasper Schmeichel.

Like etter skjøt han på ny, men denne gangen fra betydelig lengre hold og med en avslutning som gikk betydelig lengre utenfor rammene av målet.

Chelseas tredje strake 0-0-kamp
Chelsea hadde ballen mye, og fikk en farlig sjanse på overtid fra Marcos Alonso satte Schmeichel på prøve, men scoringen kom altså ikke.

– Dette er litt tungt for Antonio Conte, sa kommentator Stamsø Møller da Victor Moses skjøt den siste avslutningen i kampen langt, langt til side for mål fire minutter på overtid.

Dermed ble det ett poeng til hvert lag i Vest-London, og Chelsea har nå spilt uavgjort 0-0 i sine tre siste kamper. Både i FA-cupen mot Norwich og i ligacupens første semifinale mot Arsenal tidligere denne uken, endte det også målløst for Contes menn.

Lik TV 2 Sporten på Facebook