Rekordjeger Kane og Spurs kjørte over Everton

Drømmeangrep satte punktum i 4-0-seieren.

Se målene i sammendraget øverst.

Tottenham-Everton 4-0

To scoringer fra ustoppelige Harry Kane i løpet av det første kvarteret av andreomgang gjorde slutt på all spenning da Tottenham slo Everton 4-0.

– For en spiller Kane er, og for et lag Tottenham var i andreomgang. De scoret noen vakre mål, sier TV 2s ekspert Brede Hangeland.

Men Tottenham er ikke bare et «one-man-team».

Det siste målet, en scoring som var selve definisjonen på lagarbeid, var det vakreste.

Spillet gikk på en touch fra Aurier til Son, via et lekkert Dele Alli hælspark og til Christian Eriksen som hamret inn punktumet ni minutter før slutt.

– Det er champagne-fotball! For et spill. Det er nesten så man trenger noen minutter å hente seg inn igjen. Jeg er helt lamslått, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

– Det er en perfekt dag for Tottenham. De har spilt godt, toppscoreren har scoret og de har scoret fine mål, sier Erik Thorstvedt.

Rekordjeger

Målkongen Kane har nådd 20 ligamål denne sesongen allerede 13. januar. Tidligere har spissen nådd denne milepælen 15.april (2017), 20.mars (2016) og 19.april (2015).

Scoringene var hans 97. og 98 i Premier League. Dermed passerer han Teddy Sheringham (97 mål) som tidenes mestscorende Spurs-spiss siden Premier League-starten i 1992. Det er fremdeles et stykke opp til Jimmy Greaves, som mellom 1961 og 1970 scoret 220 ligamål.

– Det var en fantastisk prestasjon. Jeg er veldig fornøyd, og de tre poengene er viktige fordi konkurransen om en plass i topp fire er så tøff, sier Tottenham-sjef Mauricio Pochettino.

– Harry Kane er en veldig talentfull spiller, så profesjonell og jeg er veldig glad. Han fortjener all ære og mye ros. På denne måten vil han slå alle rekorder i Premier League.

Harry Kane hadde en for ham stille førsteomgang, men Spurs gikk likevel til pause med 1-0-ledelse etter Heung Min-Sons ledermål.

– Det er fryktelig vanskelig for Kane. Det er Allardyce sin plan å begrense rommet for ham, men nå har Tottenham scoret, så da må de gjøre ting annerledes, sa Brede Hangeland da han analyserte førsteomgang.

Muren brast

Det fikk Evertons forsvarsmur til å bryte sammen nærmest umiddelbart i den andre omgangen. Son snurret rundt med Jonjoe Kenny og stormet fremover.

I det som så ut som en kopi av det første målet dundret han ballen inn foran mål der Kane satte inn 2-0. Spissen var trolig i offside, men det var marginalt.

Kane og Son var på hugget nå og etter en redning og et stolpeskudd kom 3-0. Kane dukket opp mellom to blå forsvarere og satte inn 3-0 etter Eric Diers innlegg.

Tøff debut for Tosun

Da var skjebnen en annen for Evertons stjernespiss.

Cenk Tosun fikk sin debut fra start for Everton etter overgangen fra Besiktas, men fikk vanskelige arbeidsforhold.

– Han ble neppe advart mot at han skulle drive individuell idrett i England. Han har vært veldig alene, sier Erik Thorstvedt.

Kort tid etter Kanes tredje mål ble Tosun byttet av banen.

Annullering og scoring

Tottenham dominerte banespillet fra start, og skapte kampens første halvsjanser, men det var Everton som hadde kampens første nettkjenning.

Wayne Rooney var imidlertid i offside da han etter 20 minutter headet ballen i nettet.

Det ble dermed ingen tellende scoring, men hendelsen så likevel ut til å tenne Spurs som skapte flere mindre farligheter i minuttene som fulgte. Hjemmelaget var mer skuddvillige, og Harry Kane testet Jordan Pickford flere ganger på rappen fra langt hold.

London-laget spilte mer målrettet og det ga seg raskt uttelling. 25 minutter var spilt da Christian Eriksen blottla hele Everton-forsvarets hodeløse sideforskyvning med en strålende pasning til Serge Aurier.

Høyrebacken hadde en hel side å løpe med ballen på, og til slutt dundret han ballen inn foran mål der Son styrte inn ledermålet. Den hjemmekjære koreaneren scoret i sin femte kamp på Wembley på rad.

– Det er en glimrende ball fra Christian Eriksen, og lurt av Aurier om han mente det, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Full kontroll

Etter pausen handlet det om Harry Kane, og etter at han hadde øket ledelsen til hjemmelaget to ganger var det ikke mye spenning igjen.

Vertene hadde imidlertid mye å by på og trillet til tider rundt med gjestene, aller best eksemplifisert med 4-0-scoringen.

Seieren kunne vært større.

Lik TV 2 Sporten på Facebook