Marit Bjørgens (37) jubeldager på Gåsbu fortsatte på lørdag da hun gikk inn til seier på kvinnenes 15 kilometer med skibytte.

NM-trippel
Triumfen ga Bjørgen hennes 24. NM-gull og hennes tredje av tre mulige under årets mesterskap. Kampen om gullet ble avgjort på oppløpet da Bjørgen parkerte Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ragnhild Haga.

– Jeg er veldig fornøyd med de tre dagene. Tre NM-gull. Jeg synes kroppen fungere veldig bra. Jeg trenger nok også disse tre konkurransene, sier Bjørgen til TV 2.

Se spurten i videovinduet øverst på siden! (med tillatelse fra NRK Sport)

Dermed måtte Uhrenholdt Jacobsen bite i det sure eplet og ta til takke med sølvet bak Bjørgen for andre dag på rad. På fredagens 10-kilometer var Bjørgen to fattige tideler foran Uhrenholdt Jacobsen.

Ironisk nok var også differansen to hundredeler på lørdagens 15-kilometer.

– Jeg tar det med et smil. Det er selvfølgelig bedre med gull enn sølv, men jeg kan godt tape nå dersom jeg vinner senere, sier Uhrenholdt Jacobsen.

– Har skapt hyggelig hodebry
Prestasjonene under NM bærer bud om at Bjørgen er i meget god form før vinterens viktigste mål - OL i Sør-Korea om under én måned. Det må likevel nevnes at hverken Heidi Weng eller Ingvild Flugstad Østberg stilte til start under NM på lørdag.

Begge to kommer til å gå 15-kilometeren i OL sammen med Bjørgen. Nå gjenstår det å se om den siste plassen går til Uhrenholdt Jacobsen eller Haga.

– Det er ikke jeg som skal gjøre uttaket, men jeg tror man skal være innstilt på at de fleste må leve i usikkerhet til man går inn i mesterskapet. Det er greit. Det har jeg gjort før. Og at det blir en viss grad av skjønn involvert, fordi vi er så mange gode, sier Uhrenholdt Jacobsen.

– Det er moro å se at Astrid går så fort som hun gjør. Hun har skapt hyggelig hodebry, sier landslagstrener Roar Hjelmeset.

For Bjørgens del bærer det nå til et to ukers høydeopphold i Seiser Alm, en suksessoppskrift som forhåpentligvis skal gi gulljubel i Pyeongchang.