NM-dronningen tok gull igjen

Marit Bjørgen gjorde igjen som hun ville under NM på Gåsbu da hun tok sitt 24. gull.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marit Bjørgens (37) jubeldager på Gåsbu fortsatte på lørdag da hun gikk inn til seier på kvinnenes 15 kilometer med skibytte.

NM-trippel
Triumfen ga Bjørgen hennes 24. NM-gull og hennes tredje av tre mulige under årets mesterskap. Kampen om gullet ble avgjort på oppløpet da Bjørgen parkerte Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ragnhild Haga.

– Jeg er veldig fornøyd med de tre dagene. Tre NM-gull. Jeg synes kroppen fungere veldig bra. Jeg trenger nok også disse tre konkurransene, sier Bjørgen til TV 2.

Se spurten i videovinduet øverst på siden! (med tillatelse fra NRK Sport)

Dermed måtte Uhrenholdt Jacobsen bite i det sure eplet og ta til takke med sølvet bak Bjørgen for andre dag på rad. På fredagens 10-kilometer var Bjørgen to fattige tideler foran Uhrenholdt Jacobsen.

Ironisk nok var også differansen to hundredeler på lørdagens 15-kilometer.

– Jeg tar det med et smil. Det er selvfølgelig bedre med gull enn sølv, men jeg kan godt tape nå dersom jeg vinner senere, sier Uhrenholdt Jacobsen.

– Har skapt hyggelig hodebry
Prestasjonene under NM bærer bud om at Bjørgen er i meget god form før vinterens viktigste mål - OL i Sør-Korea om under én måned. Det må likevel nevnes at hverken Heidi Weng eller Ingvild Flugstad Østberg stilte til start under NM på lørdag.

Begge to kommer til å gå 15-kilometeren i OL sammen med Bjørgen. Nå gjenstår det å se om den siste plassen går til Uhrenholdt Jacobsen eller Haga.

– Det er ikke jeg som skal gjøre uttaket, men jeg tror man skal være innstilt på at de fleste må leve i usikkerhet til man går inn i mesterskapet. Det er greit. Det har jeg gjort før. Og at det blir en viss grad av skjønn involvert, fordi vi er så mange gode, sier Uhrenholdt Jacobsen.

– Det er moro å se at Astrid går så fort som hun gjør. Hun har skapt hyggelig hodebry, sier landslagstrener Roar Hjelmeset.

For Bjørgens del bærer det nå til et to ukers høydeopphold i Seiser Alm, en suksessoppskrift som forhåpentligvis skal gi gulljubel i Pyeongchang.