Jose Mourinho er en beundrer av Alexis Sanchez.
Jose Mourinho er en beundrer av Alexis Sanchez. Foto: Lindsey Parnaby

– Noen spillere må man forsøke å kjøpe enten det er januar, mars eller juli

José Mourinho prøver ikke å dempe ryktene om et kjøp av Alexis Sanchez fra Arsenal. Fredag prøvde han også på en måte å avslutte ordkrigen med Antonio Conte.

Mourinho og hans manchester United er tilbake i England etter et behagelig treningsopphold i Dubai.

På pressekonferansen fredag kveld før mandagens kamp mot Stoke, ble den portugisiske manageren spurt om ryktene om Manchester Uniteds interesse for Arsenals Alexis Sanchez, som de fleste trodde var bortimot klar for Manchester City.

– Jeg vil ikke snakke om andre klubbers spillere, men generelt vil jeg si at verken jeg eller eierne av Manchester United liker januarmarkedet, eller kjøpe en spiller bare for å gjøre noe, svarte Mourinho og fikk de fleste til å tro at han la overgangen død.

Men så fulgte han opp med:

Alexis Sanchez.
Alexis Sanchez. Foto: Adrian Dennis

– Vi mener det finnes spillere i fotball man bør signere om man har sjansen, enten det er januar, mars eller juli. Men om Alexis Sanchez sier jeg ingenting. Det eneste jeg kan si, er det samme som alle sier: Han er en fenomenal spiller.

Her er det altså store rom for tolkninger. Er Sanchez en spiller man forsøker å hente uansett? Ikke forvent at ryktestormen legger seg nå.

Flere medier meldte fredag at United ledet an i kampen om chileneren og skal være villig til å betale mer enn City – pluss slenge på Henrikh Mkhitarjan.

La på en måte ordkrigen med Conte død

Mourinho fikk også komme med et svar til Chelsea-manager Antonio Conte, som ikke angrer for at han kalte portugiseren «en liten mann».

Da forøkte han på lite overbevisende vis å legge saken død.

– Når en person fornærmer en annen, kan man forvente et svar eller forakt og stillhet. Den første gangen han fornærmet meg, hadde jeg et svar. Det var et svar jeg vet traff et sårt punkt, sa Mourinho.

– Så fornærmet han meg en gang til, men nå forandrer jeg responsen til forakt. For meg betyr forakt «end of story», sa Mourinho.

Så får vi se hvor lenge det går før vi får et nytt kapittel i krangelen.

Verbal slagveksling

Denne verbale slagvekslingen startet da José Mourinho ga et stikk mot Antonio Conte gjennom å si at han ikke oppførte seg som en klovn på sidelinjen.

Chelsea-manageren fulgte opp med å anklage Mourinho for å være dement, og ikke huske hvordan han selv har oppført seg. Da repliserte Mourinho med å påpeke at Conte har vært utestengt for kampfiksing.

Det tok Conte ille opp og svarte med å stemple Mourinho som «en liten mann». Han fikk anledning til å beklage tidligere i uken, men avviste det blankt.

– Han sa alvorlige ting, alvorlige ting. Jeg vil ikke glemme dette. Dette er ikke klubbens problem, dette er et problem mellom meg og ham. Nå stopper jeg, sa italieneren.