Farmen kjendis-Martine: – Jeg trodde jeg bare var egoistisk

Martine Ek Hagen (26) var fredag tilbake i skisporet etter Farmen-deltakelsen. Oppholdet på gården ga henne ny selvinnsikt og motivasjon til et comeback.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ukens Farmen kjendis-storbonde endte på en 11. plass i comebacket, vel to og et halvt minutt bak dagens vinner Marit Bjørgen. En rekke mediafolk stod og ventet på å få snakke med 26-åringen etter dagens 10 km fri i NM.

Slik oppmerksomhet har hun ikke vært vant til.

– Nei, der kan du se, jeg er mer populær nå, gitt, sier Farmen kjendis-Martine og rister på hodet.

Se intervju øverst i artikkelen

Ek Hagen har ikke gått noen renn før i sesongen, og gikk knapt noen i forrige sesong heller.

– Farmen var perfekt

Hun overrasket tremenning Heidi Weng og de andre skijentene med å si ja til Farmen kjendis. Som toppidrettsutøver tenkte hun det var uaktuelt, men mye motgang de siste årene gjorde at hun ville prøve noe nytt.

– Jeg trengte bare en liten pause, og Farmen var perfekt. Jeg fikk en ny motivasjon og ny giv, sier hun.

Martine Ek Hagen på Farmen kjendis.
Martine Ek Hagen på Farmen kjendis.

– Hva er tankene om skikarrieren etter realitylivet på TV?

– Jeg tenker å ta en omvendt vei, starter med reality, og så gå meg inn i skikarrieren igjen, ler 26-åringen.

En kraftig influensaperiode har satt henne ut den siste tiden, men hun håper å få gå flere skirenn. Hun ser absolutt for seg et liv som toppløper igjen.

– Nå er jeg så heldig at jeg har fått sponsorer, så alt er tilrettelagt. Det står bare på meg, og jeg har lyst, sier hun etter rennet.

Lærte mye om seg selv

Livet på Farmen trivdes hun godt med. Ek Hagen forteller at hun var spent på å se hvordan hun var som person når hun ikke var langrennsløper.

– Det er litt klisjé å si, men man blir litt kjent med seg selv. Det var veldig interessant. Jeg trodde bare jeg var egoistisk og tenkte på meg selv, men jeg fant ut at jeg har en litt annen side også. Det var godt å se at jeg greide å tenke litt på andre også, sier Farmen-deltakeren.

Å være i Farmen-boblen mener hun på mange måter kan sammenlignes med toppidrettslivet.

– Du er i en boble, og er isolert og fokusert på én ting. Du jobber sammen med andre for å få dagen til å gå rundt. Jeg følte egentlig at jeg hadde litt erfaring fra toppidretten, sier hun.

– Hva var de største utfordringene?

– Det var å ikke bare skulle tenke på seg selv. Du er vant til en type rutine, og til å spise fem-seks ganger om dagen, og at ting blir tilrettelagt for deg. Inne på gården var det ingen som tenkte på meg og mine matvaner. Du måtte klare deg selv og dele på det lille som var. Det var litt utfordrende, men man har sikkert litt godt av det. Inne på gården fant hun en god treningspartner i tidligere håndballspiller Frank Løke.

– Vi hadde ikke klokke der inne, så jeg ante ikke hva klokka var, men vi skulle alltid gjøre vårt av arbeid som skulle gjøres, og så kunne vi trene etter det uansett hva klokka var. Jeg tipper den var to på natta på det verste. Vi måtte ta den 15-kilometers løpeturen hver dag, forteller hun.