Storhamar økte serieledelsen

Serieleder Storhamar slo Manglerud Star 4-1 og økte forspranget på toppen av tabellen i eliteserien i ishockey ettersom serietoer Sparta tapte.

Seieren gjør at Storhamar har 87 poeng, mens serietoer Sparta fortsatt har 72 poeng etter å ha tapt 2-4 mot serietreer Lillehammer.

Simen Hansen ga vertene fra Hamar ledelsen mot Manglerud etter drøyt 17 minutter av første periode.

Se målet i videovinduet øverst.

Gjestenes Sam Coatta utlignet i midtperioden da han satte køllebladet til og styrte skuddet til Matthew Van Voorhis i mål. Storhamar svarte imidlertid kun to minutter senere da Martin Rønnild på lekkert vis sendte pucken i nettet.

Like etter fikk vertene muligheten i overtall, og den muligheten benyttet de seg av. Overtallsspillet satt som det skulle, og Robin Dahlstrøm sendte Joachim Jensen på nærmest åpent mål til 3-1 etter 38 spilte minutter.

Eirik Skadsdammen punkterte kampen med sin 4-1-scoring to minutter før slutt.

Sparta tapte terreng

Serietoer Sparta Sarpsborg gikk på en smell mot serietreer Lillehammer da laget tapte 2-4 borte.

David Morley ga Lillehammer ledelsen etter 17.28, og Sondre Bjerke la på til 2-0 drøyt minuttet senere.

Morley var igjen på plass og satte pucken i mål da Lillehammer benyttet seg av overtallsspillet 7.41 ut i midtperioden, mens Henrik Malmström reduserte etter 51.42.

Tommy Kristiansen skapte spenning i kampen med sin 2-3-scoring da det gjensto i overkant av sju minutter, men gjestene fra Sarpsborg klarte ikke å sette inn utligningen. I stedet punkterte Brett Cameron kampen ti sekunder før slutt.

Lillehammer er nå bare tre poeng bak Sparta.

Stavanger kjørte over Lørenskog

Stavanger Oilers knuste Lørenskog hjemme og ga seg ikke før måltavla viste 8-2.

Marc Hagel ga gjestene ledelsen etter knapt tre minutter, men vertene snudde kampen i første periode takket være scoringer av Mats Larsen Mostue og to scoringer av Philippe Cornet.

Stavanger vant midtperioden 1-0 etter scoring av Curtis Jason Cedig, før laget virkelig giret om i den tredje perioden.

Cornet satte inn sin tredje for kvelden med sin 5-1-scoring, mens Eirik Børresen og Henrik Medhus også meldte seg på scoringsshowet utover i perioden. Hagel noterte seg for sitt annet da han reduserte til 2-7, men Spencer Humphries la på til 8-2 med ti minutter igjen å spille.

Stavanger ligger på sjetteplass med 49 poeng, mens Lørenskog er nest sist med 34 poeng. Vålerenga slo Kongsvinger 3-0, mens Stjernen slo Frisk Asker 5-4 med vinnermål av Karel Slavata i sudden death.