Cedric Bakambu har storspilt for Villarreal i La Liga etter at han kom fra tyrkiske Bursaspor i 2015.

Det fikk til slutt Beijing Guoan til å bla opp rundt 380 millioner kroner for å utløse den kongolesiske spissens overgangsklausul.

Men en ny regel har skapt komplikasjoner, og nå nekter den kinesiske klubben å innrømme at de faktisk har signert Bakambu, til tross for at han allerede har spilt kamp og scoret mål for dem.

Skatteregel til besvær

Grunnen er en ny skatteregel som Chinese Super League innførte i mai i fjor, for å få bukt med de rådyre spillerimportene.

Den sier at kinesiske klubber nå må betale hundre prosent skatt av overganger verdt mer enn ca. 55 millioner kroner.

Carlos Tevez, Ezequiel Lavezzi, Oscar og Paulinho er bare noen av stjernene som ble lokket til Kina med rådyre kontrakter og gigantiske overgangssummer. Men etter innføringen av regelen har det blitt helt stille.

Derfor kom det som en stor overraskelse da Beijing Guoan bladde opp for Bakambu. Med den nye skatteregelen vil overgangen komme opp i nærmere 760 millioner kroner.

Det vil gjøre Bakambu til tidenes dyreste afrikanske spiller, foran Arsenals nye stjerne Pierre-Emerick Aubameyang og Liverpool-angriperne Mohamed Salah og Sadio Mané.

Scoret mot svensk motstander

Bakambu har sluttet seg til den kinesiske klubbens treningleir i Algarve, og debuterte med scoring mot svenske IFK Norrköping.

Likevel nekter altså Beijing Guoan å bekrefte sitt nye gigantkjøp, eller i det hele tatt innrømme at han er klar for dem.

Da 26-åringen ble fotografert på trening iført lagets treningstøy, nektet klubben for at han hadde trent med dem, og de har tidligere blitt sitert på at Bakambu forlot Villarreal av «personlige årsaker,» ifølge avisen South China Morning Post.

South China Morning Post skriver videre at det nå pågår intense forhandlinger mellom klubben og Det kinesiske fotballforbundet, og avisen kaller overgangen en lakmustest for den kinesiske skatteregelen.

Skulle Beijing Guoan slippe den enorme skatten, vil det skape presedens og de rådyre spillerimportene fra Europa vil igjen bli flere, spår avisen.

BCC har imidlertid intervjuet Bruno Leveel, Bakambus rådgiver, og han påstår at kongoleseren selv betalte utkjøpsklausulen på nærmere 400 millioner kroner til Villarreal, og at hundre prosent-skatteregelen derfor ikke bør gjelde.

Overgangsvinduet i Kina stenger først 28. februar, og det er grunn til å tro at man vil komme til en avgjørelse før den tid.