En måned før OL snakker duoen ut om da vennskapet og lagmoralen ble satt på prøve i Sotsji for fire år siden.

Jansrud tok gull i super-G og bronse i utfor, mens Svindal ble nummer sju og fire på de samme øvelsene. Han reiste så hjem på grunn av allergiplager.

Slikt kan sette samholdet i et lag for individuell idrett på prøve.

– I løpet av en lang verdenscupsesong vil det være oppturer og nedturer, og det er ikke noe vanskelig å unne hverandre glede, men når det kommer til OL og store mesterskap blir det annerledes. Det er mer på spill, sier Kjetil Jansrud før helgens TV 2-sendte renn i Wengen.

– Noe av det handler om å gi folk litt rom også. Når jeg kommer hjem med medalje i hånda, og han sitter på rommet og sturer, veiver ikke jeg gullmedaljen foran ansiktet hans, forklarer 32-åringen.

Alpinlandslagets fartsgjeng oppfattes av de fleste som et skikkelig feelgood-landslag. Det er ikke selvsagt at det er slik når man kjemper om de samme medaljene.

– Det faller seg ikke alltid naturlig å unne hverandre suksess, det er noe som vi i laget må jobbe med hver dag. Sånn skal det være, det er endel av å bygge den kulturen vi har. Det er ikke gratis.

Vil ha OL-revansj

Aksel Lund Svindal er nå blitt 35 år. Han er tilbake i seiersform etter nok en alvorlig kneskade og har planer om å revansjere OL-innsatsen fra fire år siden.

– Det gikk ikke som jeg håpet på, jeg kom til Sotsji som favoritt. Det var nesten litt godt da vi tok den vanskelige avgjørelsen om å droppe de siste rennene i OL, bite i det sure eplet og reise hjem, forteller han.

– Dette blir, med all sannsynlighet, mitt siste OL, så det hadde vært kult å avslutte med en god OL-opplevelse, sier Aksel Lund Svindal.