Ole Einar Bjørndalen gikk ut som nummer 81 i skjebneløpet der OL-håpet stod på spill.

På første skyting ble det fullt hus og en lovende 7. plass på passeringstiden.

På første stående skyting virket han full av selvtillit og fikk ned alle blinkene. Nå var han på fjerdeplass ut fra skytingen.

Men så sviktet det på liggende.

Superveteranen bommet på de siste to skuddene og raste nedover resultatlisten, selv om han viste god langrennsform.

Siste skyting åpnet med en bom, men han traff på de fire neste skuddene. Selv med OK innsats i langrennssporet, var han ikke blant de 40 beste.

– Han ser bedre ut enn tidligere i vinter, men med tre bom blir det vanskelig, sa Johannes Thingnes Bø til NRK.

Han sa at det er fryktelig vanskelig å vurdere om Bjørndalen nå fortjener en OL-plass, men påpekte at 43-åringen har fått gå de rennene han har ønsket for å vise seg frem.

Nå er det opp til langrennsledelsen om de vil ta ut alle på laget basert på meritter denne sesongen, eller potensial for en topplassering. Men det ser ikke lyst ut for Bjørndalen.

– Uttaket får du ta med trenerne, sa han til NRK etter rennet.

– Det begynte bra. Kroppen lystret og det var fremgang i sporet, men så blir det avgjort på andre liggende. Da er det tungt å gå ut på neste runde. Etter siste stående var det kjørt, konstaterte Bjørndalen, som ikke har flere renn å vise seg frem i før OL om en måned.

Her er resultatliste i livesenteret vårt

Suveren Fourcade

Det var lite å gjøre med vinneren på 20 km i Ruhpolding. Martin Fourcade viste OL-form ved å gå styggfort i sporet og skyte én bom.

Johannes Thingnes Bø skjøt også én bom, men maktet ikke å matche Fourcade i sporet. Han ble nummer tre, et minutt og seks sekunder bak.

– Jeg fikk aldri opp farten i sporet. Det ble et slit, sa han til NRK etter løpet.

Erlend Bjøntegård ble nummer 21, Henrik L'Abee-Lund nummer 24, Emil Hegle Svendsen nummer 30, Vetle Sjåstad Christiansen nummer 35 og Ole Einar Bjørndalen nummer 41.

Blytung sesong for Bjørndalen

Så langt i sesongen har det ikke vært mye å juble over for 43-åringen som håper å få delta i sitt sjuende vinter-OL. 18. plass er hans beste individuelle plassering i verdenscupen, og denne vinteren har hele seks nordmenn prestert bedre enn ringreven med 95 verdenscupseirer på CV-en.

OL-uttaket skjer etter denne ukens renn i Sør-Tyskland. Der skal det gås normaldistanse, stafett (uten Bjørndalen på laget) og fellesstart (også uten Bjørndalen).

Per dags dato ser det vanskelig ut for Bjørndalen å komme seg til OL, men landslagsledelsen står utvilsomt overfor et tøft valg.

– Heldigvis er det ikke jeg som skal ta ut laget. Noen blir skuffet uansett. Man må bare prøve å heie på alle og håpe at alle føler at uttaket er riktig når det er gjort, sier Johannes Thingnes Bø til NTB.

Han, broren Tarjei og Emil Hegle Svendsen har prestert såpass bra at de er selvskrevne i den norske troppen. Bjørndalen, Lars Helge Birkeland, Erlend Bjøntegaard og Henrik L'Abée-Lund kjemper om de to eller tre siste OL-plassene.