Brendan Rodgers var som kjent manager i Liverpool fra 2012 til han ble erstattet av Jürgen Klopp i oktober 2015.

Rodgers var mannen som hentet Coutinho til Anfield i januar 2013 for om lag 100 millioner kroner, og innrømmer nå at han er stolt over at Liverpool solgte playmakeren videre til Barcelona for rundt 1,6 milliarder kroner totalt.

– Det er en stolthet jeg alltid vil føle på. Jeg har sagt tidligere at det ikke handler om min egen CV. Jeg nyter å se spillere som Coutinho få sin overgang, og en spiller som Raheem Sterling, som vi utviklet fra han var 18 år, forlate Liverpool for 49 millioner pund. Det gjelder også for andre spillere jeg har jobbet med, sier den nåværende Celtic-sjefen i et intervju med ESPN.

HENTET COUTINHO: Philippe Coutinho sammen med tidligere Liverpool-sjef Brendan Rodgers.
HENTET COUTINHO: Philippe Coutinho sammen med tidligere Liverpool-sjef Brendan Rodgers. Foto: Adrian Dennis

– Et briljant salg for begge parter
Rodgers røper at Philippe Coutinho sendte ham en SMS etter at brasilianeren fullførte overgangen til Barcelona.

Den tidligere Liverpool-manageren mener Barcelona er en perfekt klubb for Coutinho.

– Han sendte meg en tekstmeldin da han ankom Barcelona. Han er en strålende ung gutt, og laget aldri problemer for meg. Coutinho var en magisk spiller å jobbe med, konkluderer Rodgers, ifølge Evening Times.

Og legger til:

– Salget var briljant for begge parter, egentlig. Coutinho er mer enn noen en Barcelona-spiller. Da jeg hentet ham, så fikk han ikke spille for Inter Milan. Klubben måtte selge noen spillere for å få penger, og han fikk ikke spille. Mange lurte nok på hvorfor jeg hentet ham og om han var høy nok og fysisk sterk nok for Premier League. Men jeg så ham som en ung spiller og visste om spillerens tekniske kvaliteter. Og jeg visste at han ville bli sterkere fysisk, oppsummerer den tidligere Liverpool-sjefen.

– Jeg har bidratt til at han fikk oppfylt drømmen
Rodgers tar mye av æren for Coutinhos fenomenale utvikling på Anfield.

– Jeg føler at jeg har bidratt til å hjelpe ham og oppfylt drømmen for ham, konkluderer Kristoffer Ajers sjef i Celtic, som tror Coutinho vil stråle på fotballbanen i minst ti år fremover.

– Han har vært en strålende spiller for Liverpool, og er i sin beste alder. Han er bare 25 år, og kan spille på toppnivå de neste åtte, ni eller ti årene, slår Brendan Rodgers fast.