– Jeg ser heller opp til Nora enn å være misunnelig på henne

Thea Mørk er endelig tilbake etter seks måneders skademareritt. Nå er det store målet et mesterskap med tvillingsøster Nora.

Se Storhamar - Larvik kl. 20.15 på TV 2 Sportskanalen og Sumo!

– Jeg har hatt tre korsbåndsskader og skulderen ut av ledd fire ganger, som jeg nå har operert for.

– Synes du at du er født uheldig?

– Det er vel litt systemfeil, sier Thea Mørk og bryter ut i latter.

Glad 2017 er over
Tvillingsøsteren til en av verdens aller beste håndballspillere sitter foran Larvik HKs velfylte premieskap og oppsummerer 2017.

– Det er fint det er over.

– Hva er verst med å være skadet?

– Følelsen av å være alene.

– Er du flink til å være alene?

– Ikke så veldig flink, sier Mørk og bryter nok en gang ut i latter.

– Man blir innesluttet, sur og lei seg over at kroppen ikke fungerer. Det er jo bare det man vil.

Mål om mesteskap med Nora
Nora Mørk har vunnet alle de største pokalene i håndballverdenen. Thea må nok en gang bygge opp karrieren etter en alvorlig skade, men bitterheten har ikke tatt bolig i 26-åringen.

– Det er jo veldig hyggelig at folk mener jeg har et stort potensiale jeg ikke har fått ut. Ting ville jo vært annerledes om jeg hadde fått mer kontinuitet i det jeg driver med.

– Tror du at du kunne blitt like god som Nora?

– Jeg har jo det samme materialet, så jeg burde jo kanskje ha klart det. Jeg ser heller opp til Nora enn å være misunnelig på henne og tenker at jeg en dag kanskje kan klare det samme hun har klart en dag. Jeg er ikke sjalu, jeg vil bare være med.

– Hva er målet ditt nå?

– Mesterskap med Norge.

Første mulighet til å nå det målet er EM i desember. Camilla Herrem som har vært fast inventar på venstrekanten er gravid og skal etter planen føde i sommer. Men så langt tillater ikke Mørk seg selv å tenke.

– Jeg må bare holde meg på beina. Ellers mister jeg fokuset på det jeg gjør nå.

Nøkkelkamp mot Storhamar
Samtidig som det lange skadeavbrekket, forsvant en drøss med nøkkelspillere fra Larvik. I serieåpningen tapte klubben sin andre seriekamp på 16 år mot nyopprykkede Fredrikstad. Midtveis i sesongen har laget kjempet seg opp i teten og møter Storhamar til toppkamp. Vinneren klatrer opp i ryggen på serieleder Vipers. Mørk spiller sin andre kamp denne sesongen, den første kom forrige uke mot Vipers Kristiansand.

– Med en gang man har spilt en kamp, så føler man alt strevet er verdt det. Det er litt rart egentlig. Alt det kjipe forsvinner og man kan kose seg med å spille og bare nyte det.

– Det er utrolig viktig for oss å gjøre det godt mot Storhamar. Skal vi henge med i toppen, er det en nøkkelkamp. Det er en sykt spennende kamp.

– Er Storhamar et bedre lag enn dere?

– På papiret har de utrolig mange gode spillere, og jeg regner med at Heidi Løke har trent sitt treningsprogram i jula - og vel så det. Så vi må virkelig opp i ringa om vi skal ha poeng.

– Er Larvik underdog?

– Ja, jeg synes det.

– Hvor god er du nå?

– Jeg har fortsatt den nybegynnerflaksen så akkurat nå er jeg god, avslutter venstrekanten og ler. Nok en gang.