Romelu Lukaku ble Manchester United-spiller i en 900 millioner kroners-overgang i fjor sommer.

– Jeg kastet bort to sommere i forsøket på å beholde ham. Den første sommeren brukte jeg tre måneder på det, og klarte å beholde ham i et år til, sa Everton-eier Farhad Moshiri på klubbens medlemsmøte tirsdag kveld, ifølge Telegraph.

Han hevder også at spissen var nær ved å signere en ny kontrakt hos Everton før han plutselig ombestemte seg, angivelig etter råd fra en heksedoktor.

De uttalelsene har fått Lukaku og hans rådgivere til å reagere.

The Times' fotball-korrespondent Matt Hughes skriver på Twitter at Manchester United-spissen vurderer juridiske søksmål etter Everton-sjefens voodoo-uttalelser.

– Romelu Lukaku har kontaktet jurister etter Farhad Moshiris voodoo-kommentatorer. Belgierens representanter sier at spissen er trist og sint. Lukaku tror ikke på voodoo og er romerskatolsk, skriver Matt Hughes på Twitter.

Ifølge den iranske klubbeieren var Lukaku og agenten hans i ferd med å skrive under på en avtale som ville gitt spissen en ukelønn på 140.000 pund i uken, og som ville holdt ham på Goodison Park.

– Agenten hans kom til Finch Farm (klubbens treningsfelt) og vi skulle til å signere avtalen. I løpet av møtet ringte Romelu sin mor, som var på en pilegrimsferd i Afrika. Hun hadde sett noe voodoo, som sa at han måtte signere for Chelsea, sier Moshiri.

– Hva kan du gjøre? Han reiste til Los Angeles, og ville ikke komme tilbake. Hodet hans var andre steder.

Chelsea-overgang ble det imidlertid ikke noe av, til tross for deres åpenbare interesse.

Istedet var det Manchester United som fikk tilslaget på den belgiske kraftspissen.

Evertons eier er heller ikke spesielt glad for å miste Ross Barkley til Chelsea.

– Jeg brukt all min sjarm for å få ham til å bli, men jeg mislyktes, sier Moshiri.

– I fjor hadde vi tre stjerner. John Stones, Ross Barkley og Romelu Lukaku. Ross var den ene, den lokale gutten, vi ikke trodde vi ville miste. Det var den vondeste overgangen.