Manchester City-Bristol City 2-1

Se referat i Sportsnyhetene øverst.

Bristol City slo ut Manchester United i forrige runde av ligacupen, og i første kamp av to semifinaler imponerte de stort også mot de lyseblå fra City.

Det så lenge ut som om de skulle klare å snike til seg en uavgjort, men på overtid vant Sergio Agüero en hodeduell i feltet og satte inn 2-1.

Innbytter Agüero blir stående som eksempel på forskjellen i bredden i stallen på de to.

Dermed vant storlaget over underdogene, men Bristol City har et ikke håpløst utgangspunkt før returoppgjøret neste uke. 1-0-seier vil være nok for Championship-laget som slo Manchester United hjemme på Ashton Gate i kvartfinalen.

– Jeg er skuffet over at vi slapp inn, men vi kan holde hodet høyt. Vi spilte godt. Vi har utfordret det sannsynligvis beste laget i verden hele veien, sier midstopper Aden Flint.

Flint hadde en stor kamp, men ble slått i duellen av lille, store Sergio Agüero da avgjørelsen falt.

– Spillerne mine var fantastisk fordi i fotball kan man vinne eller tape, men vi prøver alltid helt til slutt. Vi vinner mange kamper i de siste minuttene, fordi vi ikke gir oss, sier City-manager Pep Guardiola.

– Jeg sa gratulerer til Lee Johnson (Bristol-manager journ.anm). De er et fantastisk lag. De kan spille, de er raske, og de visste akkurat hva de skulle gjøre. Det blir tøft i Bristol.

Sjokkledelse

Bristol sjokkerte vertene da de fikk straffe etter 42 minutter.

Eliuaqium Mangala rotet bort ballen da han ble presset høyt på egen banehalvdel, og Bristol City utnyttet sjansen til det fulle.

Brian Reid ble spilt gjennom, og så klippet ned av John Stones. Straffen var krystallklar, og Reid var selv sikker fra ellevemeteren.

Manchester City, som frem til da hadde slitt med å skape de store sjansene, fikk en kjempemulighet til å utligne like før pause.

Raheem Sterling ble spilt fri og chippet over Bristol-keeper Frank Fielding, men Andy Flint hadde kommet seg inn bak og på akrobatisk vis fikk han stusset ballen over tverrliggeren.

Sluttspurt

Gjestene ville ikke legge seg for defensivt i andreomgang heller, men ble straffet for det høye presset ti minutter ut i andreomgang.

City spilte seg ut og Kevin de Bruyne fikk ballen med ingen motspillere i mils omkrets og satte fart fremover. De Bruyne spilte vegg med Raheem Sterling, stormet inn i feltet og da han fikk ballen tilbake smalt han inn utligningen.

Periodevis beleiret Manchester City Bristols straffeområde, men de ubeseirede Premier League-lederne klarte aldri å få seiersmålet de ønsket seg.

Tre minutter før full tid fikk Liam Walsh en god mulighet til å gi gjestene en sensasjonell seier, men bommet.

Istedet var Agüero nådeløs da han fikk sjansen.