Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ordføreren er – ikke overraskende – Everton-tilhenger. Han er i harnisk etter at midtbanejuvelen i forrige uke ble Chelsea-klar.

Han har derfor i et brev til Det engelske fotballforbundet (FA) gjengitt av Liverpool Echo gjort det klart at han har bedt politiet etterforske overgangen, som han tror er svindel.

Umiddelbart kan man avfeie det hele som rablingen til en fan blendet av følelser, men ser man på saken med et litt konspiratorisk sinn er det mulig å se hvorfor han reagerer.

Barkley, som har vært i Everton hele karrieren, men var på utgående kontrakt, ble altså solgt til Chelsea fredag for 15 millioner pund. På slutten av overgangsvinduet i august i fjor ble det rapportert at Everton var enig med Chelsea om en overgang verdt 35 millioner pund. Men et klubbskifte strandet etter sigende på at Barkley takket nei til et salg.

24-åringen var på det tidspunktet skadet etter en lyskeoperasjon. Offisielt ville han bruke tiden på å bli helt frisk før han valgte veien videre i karrieren i januar.

Siden har han ikke spilt et eneste minutt for Everton.

Joe Anderson.
Joe Anderson. Foto: Paul Ellis

– Mistenkelig verdinedgang

Dette kjøper ikke ordfører Joe Anderson. I brevet til FA påpeker han at verdien på overgangen har gått ned med én million pund i uken.

Det synes han er mistenkelig mye.

– Det kan sees på som et bevisst forsøk på å få ned spillerens overgangsverdi til fordel for spilleren, hans agent og kjøperklubben, skriver Anderson.

Han mener dette krever en etterforskning og at det blant folk er en oppfatning av at noen involvert i overgangen ikke har rent mel i posen. I tillegg til å be FA se på saken, vil han også be politiet om å gjøre det samme.

Verken Ross Barkley-leiren eller Chelsea har ønsket å kommentere saken overfor Liverpool Echo.

Midtbanespilleren Barkley har vært regnet som et stort talent i England og var på landslaget før skaden. Nå er målet hans å etablere seg i Chelsea og komme med i landslagstroppen til VM i juni.

En pris på 15 millioner pund for en ung, engelsk landslagsspiller som har bevist at han duger i Premier League er i dagens marked å regne som et røverkjøp.