Salget av Neymar til PSG for tidenes høyeste overgangssum førte til et hull i startelleveren og en stappfull lommebok for Barcelona.

Men pengene brant i hendene til katalanerne og er nå historie etter kjøpet av Ousmane Dembélé i sommer og Philippe Coutinho i helgen - to overganger som til sammen kan komme til å koste dem like i overkant av tre milliarder kroner og gjør dem til historiens nest dyreste - selvsagt kun slått av Neymar.

Barcelona ønsket at Coutinho skulle komme til klubben allerede i sommer, men det nektet Liverpool. Det førte til at overgangssummen til Dembélé ble presset opp til over én milliarder kroner og at La Liga-giganten måtte betale mer enn planlagt for den meget talentfulle franskmannen, hevder journalisten Rafael Honigstein.

Han er forfatter av Liverpool-manager Jürgen Klopps biografi og forklarer hvordan den nåværende Liverpool-manageren hjalp sin gamle klubb til å presse mer penger ut av Barcelona.

– Dortmund avslørte at de profitterte på Barcelonas Coutinho-interesse i sommer. Klopp ga beskjeden videre til dem (Dortmund) og sa at Liverpool ikke kom til å selge. Han sa at "ikke vær redd, vi kommer ikke til å selge Coutinho til Barcelona. Så dersom de kommer til dere for å signere Dembélé, vær sikre på at de har nok penger og spør om mye penger", sier Honigstein i The Totally Football Show ifølge Liverpool Echo.

– De signerte Dembele for mye, og de toppet det med Coutinho, så jeg vet ikke hvor de står med tanke på Antoine Griezmann.

Mandag ble overgangen fra Liverpool til Barcelona endelig for Coutinho etter at han satte pennen til papiret på en kontrakt som strekker seg frem til 2023.

Fansen og fotballinteresserte verden over må imidlertid smøre seg med tålmodighet: Brasilianeren er skadet og satt ut av spill i tre uker.